En svart prästskjorta men den via prästkragen.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Tre snabba till våra präster

Nyhet Publicerad Ändrad

Vilka är prästerna som jobbar inom Sollefteå pastorat just nu? Vi har fångat in dem för att ställa tre snabba frågor. Möt dem här!

Det här är frågorna

1. En psalm du gärna sjunger?
  2. Bibeltext du ofta återkommer till?
  3. Vad tycker du om?

Charlotte odelberg, kyrkoherde

Foto: Sandbergs foto/Sollefteå

1. Psalm 259, ”Saliga visshet”. Sjunges alltid med ett stort leende på läpparna, med fördel i duschen
2. Mark. 10:13–16, Evangeliet om Jesus och barnen, Guds rike tillhör barnen, vill vi vuxna också inkluderas, måste vi bli som dem!
3. Jag tycker om att titta på filmer och serier med min familj och så gillar jag godis – jättemycket!

Marthin Jönsson, ansvarar för Resele och Eds församlingar

1. Psalm 48:1-3, ”Vilken vän vi har i Jesus”.
2. Matt. 28:18-20, denna text läser vi vid varje dop och konfirmation. Jag brukar försöka väva in den på begravningar också, när det kan passar.
3. Jag tycker om att möta folk i alla möjliga och omöjliga situationer. Gillar även jakt och friluftsliv… och odling. Brukar titulera mig som: ”Teologie lantbruksenhetsägare med förkärlek för jakt och chili!”

Henrik Domeij, ansvarar för Sollefteå församling

Foto: Sandbergs foto/Sollefteå

1. Psalm 157, ”Den korta stund jag vandrar här”.
2. Uppenbarelseboken 21:4-6
3. Jag tycker mycket om matlagning och internet.

Pär-Jonas Odelberg, ansvarar för Graninge församling

1. Psalm 517 ”Världen som nu föds på nytt, pånyttföder glädjen”.
2. Ps 23, ”Herren är min herde”.
3. Jag tycker om gamla fina bilar med patina och att få vara på Överturingen och fiska!

Rolf Öhlén, ansvarar för Boteå och Överlännäs församlingar

Foto: Sandbergs foto/Sollefteå

1. Psalm 135, ”Se vi går upp mot Jerusalem”.
2. 2 Mos 3:14
3. Jag tycker om att fira gudstjänst, sitta och passa på älg, åka skidor, simma, pokemon GO, laga mat, våfflor, pannkakor, tv- och dataspel, historia, läsa. Jag älskar böcker.

Agneta Werner, ansvarar för Långsele och Helgums församlingar

Porträttbild av Agneta Werner
Foto: Kristina Hellberg

1. Psalm 249 ”Blott en dag”, en klassiker. Allra mest tycker jag om raden i vers 2 ”Som din dag, så skall din kraft ock vara. Detta löfte gav han mig.” De raderna ha gett mig mod och extra styrka många gånger.
2. Det finns ett ord i Predikaren 3 i gamla testamentet som jag ofta tar till mig, speciellt i stressiga tider. Det lyder helt enkelt som så: ”Allt har sin tid”. Skönt att luta sig emot i tider då så många saker förväntas ske samtidigt.
3. Jag tycker mycket om djur, främst hundar, hästar och katter. Var ras för sig men ännu härligare när man kan mixa dem och ha dem tillsammans alla på en gång. Djurens omedelbara närhet till det naturliga äkta livet är något jag avundas och försöker ta till mig så ofta jag bara kan.

Charlotta Dicklo, arbetsledare för pedagoger och musiker

Prästen Charlotta Dicklo
Foto: Kristina Hellberg

1. Psalm 217, ”Gud, för dig är allting klart”. Den är skriven av en
hårt prövad präst som ändå hyser förtröstan om Guds omsorg.
2. Psaltaren 139, den handlar om att Gud ser oss, känner oss, omger oss och håller sin varma hand kring oss oavsett vilka vi är och vilka brister vi har.
3. Jag tycker om det som är gott i livet; att laga och äta god mat, kanske något jag själv har odlat, gå i skogen.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

Ett brudpar fotograferat från knäna och nedåt. Vi ser klänning och kostymbyxor. På fötterna har de sneakers.

Drop-in-vigsel

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in den 14 maj!

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.

Strejken avblåst!

På kvällen den 3 maj kom parterna överens. Därmed avslutas pågående stridsåtgärder med omedelbar verkan och alla varsel dras tillbaka. Verksamheten återgår till det normala.

Följ med ut till kusten

Kom med på en resa till Rotsidan, Barsta och Mannaminne den 6 juni.