Vi ser ett par ben iklädda svarta byxor och bruna kängor. Bilden är kapad så vi bara ser benen från under knäna och nedåt. Personen i fråga står ute i snön.

Promenera för en bättre värld

Nyhet Publicerad Ändrad

I Långsele den 10 mars och i Sollefteå den 13 mars kan du ta en liten promenad och samtidigt göra världen till en bättre plats. Det passar väl bra samtidigt som det är sportlov. Promenadslingorna passar både stora och små. Välkomna och kom ihåg att hålla avstånd till varandra, även utomhus!

Två promenadtillfällen som passar små som stora.

LÅngsele 10 mars klockan 11-13

Start och mål vid parkeringen nedanför biblioteket. Möjlighet att köpa korv, festis och kaffe. En liten överraskning till barnen utlovas också. Intäkterna går till Act Svenska kyrkans fasteaktion.

SOllefteå prästgård 13 mars klockan 11-13

Internationella gruppen bjuder in till uteaktivitet för stor som liten. Gå en liten slinga som bjuder på såväl upplevelse som information. Efter avslutad promenad bjuder vi barnen på en godispåse och erbjuder er vuxna att köpa en fikapåse. Intäkterna går till Act Svenska kyrkans fasteaktion.

Här kan du läsa mer om till vad intäkterna går:

Produktbild av matkasse i tyg som är kluven på mitten. Några ärtor har rullat ut på bordet.

Dela lika under samma himmel

Fasteaktionen 2022 är avslutad. Tillsammans samlade vi in 61,6 miljoner, vilket är ett nytt rekord! Vi vill rikta ett varmt tack till alla er som har engagerat sig och bidragit med gåvor, aktiviteter, auktioner, tid och energi! Tillsammans har vi delat med oss till människor som är i akut hungersnöd, är på flykt från krig eller av någon annan anledning lever i utsatthet. Tillsammans gör vi världen hel.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

Ett brudpar fotograferat från knäna och nedåt. Vi ser klänning och kostymbyxor. På fötterna har de sneakers.

Drop-in-vigsel

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in den 14 maj!

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.

Strejken avblåst!

På kvällen den 3 maj kom parterna överens. Därmed avslutas pågående stridsåtgärder med omedelbar verkan och alla varsel dras tillbaka. Verksamheten återgår till det normala.

Följ med ut till kusten

Kom med på en resa till Rotsidan, Barsta och Mannaminne den 6 juni.