Foto: Evelina Gustafsson

En annorlunda påsk!

Viktig information efter nya (31 mars 2021) skärpta rekommendationer. Det uppmanas att inte arrangera sammankomster vilket Södra Ölands pastorat stödjer och därmed kommer även denna påsk att bli annorlunda. Här kan du läsa mer om hur påsken blir på södra Öland.

Tvära vändningar och ändringar i sista minuten
Den påsk som var planerad inom Södra Ölands pastorat kan efter nya skärpta rekommendationer och uppmaningen att inte arrangera sammankomster tyvärr inte bli av som det var tänkt. Detta är oerhört tråkigt, men Södra Ölands pastorat väljer att ta sitt ansvar och på så sätt bidra till att minska smittspridningen. Påsken och dess glädjebudskap firas ändå, men i år får var och en göra det på egen hand!

De korta gudstjänster som var planerade för har därmed ställts in.

Känner du att du vill ha lite hjälp på traven med att fira påsken på egen hand kommer våra kyrkor att vara öppna och det kommer att hända lite annat runt om vid våra olika kyrkor. Nedan följer mer information om detta:

Tipspromenad på våra kyrkogårdar
Gemensamt för samtliga av våra 18 kyrkogårdar är att det kommer sättas upp två olika tipspromenader, en för vuxna och en för barn. Det är 12 frågor i respektive runda samt en utslagsfråga. Barnrundan rekommenderas för barn upp till 12 år.

Utanför varje kyrka kommer det att finnas en plastback som innehåller svarstalonger och pennor. Där kommer även att finnas en gåva till alla barn som deltar i form av ett paket kritor och målarbilder. För den som tycker om godsaker har vi också placerat något litet och sött i plastbacken.

När du/ni har gått färdigt tipspromenaden kan ni lämna er svarstalong i en låda i plastbacken. Alla barn som deltar kommer att få en gåva hemskickad och bland de vuxna som deltar kommer en gåva lottas ut till den som presterat bäst inom pastoratet. Viktigt är att se till att adress och namn står på svarstalongen och för alla barn kan det vara fördelaktigt att också skriva sin ålder.

Vandringar
På några platser runt om i pastoratet kommer det att finnas möjlighet att delta i olika enskilda vandringar:

Algutsrums kyrka, Glömminge kyrka och Glömminge församlingshem
Glömminge och Algutsrums kyrkor är öppna från och med onsdag 31 mars till och med 11 april kl 10-18. Påskdagarna budskap visas i all enkelhet i båda kyrkorna. Sitt gärna ner och läs i böckerna som finns utlagda.

Vid Glömminge församlingshem finns det en trädgårdsandakt och från och med påskafton en vandring med påsktema ”Herren är uppstånden”.

Torslunda kyrka
Till ovanstående plats är du välkommen på korsvägsvandring under Stilla veckan. Det blir en möjlighet till enskild reflektion där du får följa Jesus på vägen mot korset. 

Södra Möckleby kyrka
Om man tar en titt in i kyrkan så kommer man hitta påskägg. Ett ägg per familj/sällskap. Det finns också en pysselpåse att ta med hem. Passa på att göra detta och gå den ovan nämnda tipspromenaden! (Först till kvarn)

Mörbylånga kyrka
Här kommer att finnas en liten påskvandring som går parallellt med tipsrundan. Det är fem stationer och vid målet väntar en liten påskpresent. (Först till kvarn).