Svenska kyrkan på Södra Öland Besöksadress: Kyrkgatan 3, 38692 FÄRJESTADEN Telefon: +46(485)38012 E-post till Svenska kyrkan på Södra Öland

Att konfirmera sig

Alla är välkomna att bli konfirmand. Huvudsaken är att man är nyfiken.

Finns det någon som bryr sig?

Ibland går allt så lätt, det bara flyter på. Du har vänner som bryr sig, schysst musik i lurarna, sol som skiner. Andra dagar har du tusen "varför" i huvudet. Den du är kär i sviker, någon du gillar råkar illa ut - eller så är du helt enkelt bara så förtvivlat trött på alla orättvisor och känner dig ensam.

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet!
Under konfirmationstiden får du genom bland annat diskussioner, samtal och gudstjänster möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror. Vi talar om sådant som är viktigt - om LIVET. Grundläggande frågor - vad som är rätt och orätt, vänskap, kärlek, sex, döden, meningen med livet, finns Gud på Öland? Vem är Jesus? Vem är jag? Frågor som alla människor har och ställs inför eftersom ingen av oss lever sitt liv ensam

Vi förutsätter inte att du som anmäler dig tror på Gud. Vi förutsätter inte heller att du kommer att göra det. Men vi vill ge dig en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om. Vi ska inte bara prata om Gud, utan också med Gud - bön, andakter och gudstjänster är viktiga.

Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop. I Guds ögon är alla människor värdefulla. I konfirmationen bekräftar Gud sitt löfte just till dig.

Klicka på bilden nedan för att ladda hem 2017 års konfirmandbroschyr!