Pride i församlingen 2020

27 juli -2 augusti är en hyllning till allas lika värde och till kärleken.

Kort om Stockholm pride 2020

I år är Stockholm Pride omställd till den digitala festivalen Summer stream. Vi förlänger veckan och finns med under pararollen ”Gränslös kärlek”. Vår vecka pågår mellan 27 juli-2 augusti. Läs mer om allt som händer runt Pride inne i Stockholm och digitalt.

Pride i Skarpnäcks församling

församlingen flaggar för pride 26 juli - 2 augusti

27 juli - 2 augusti: UTStällning - GOD LOVES ALL

I vackra Markuskyrkan kan du se ett unikt urval av fotografier från konstnären Elisabeth Ohlsons HBTQ-kamp. Under veckan  är kyrkans öppettider förlängda, måndag-torsdag kl 11-18 och fredag-söndag är kyrkan öppen kl 11-15.

Att synliggöra orättvisor och när något är fel för den enskilda människan går som en röd tråd genom Ohlsons bilder. I sitt konstnärskap arbetar Elisabeth oftast med en dokumentär tradition i botten. Sedan adderas fiction till bilderna. Modellerna regisseras och arrangeras minutiöst, så att budskapet ska gå fram.

Tänk på att visa hänsyn och hålla avstånd till era medmänniskor. Personal finns på plats och ser till att det aldrig är för många människor i kyrkorummet samtidigt.

tisdag 28 juli kl 19.00 i MARKUSKYRKAN SAMT DIGITALT
från genus till venus - en FÖRELÄSNING MED LEA LARSSON

Lea Larsson är en av Sveriges bästa rocktrummisar - och en av de första i Sverige som genomgick könsbekräftande behandling, vilket gör att hon idag levt halva sitt liv i respektive juridiskt kön. Ingen lämnas oberörd av Leas personliga och gripande historia från att ha tvingats vara pojke till att leva som kvinna. Familj och vänner har vänt henne ryggen och våldsutsattheten är en del av vardagen än idag. Med sitt personliga sätt och underbara humor bidrar hon med kunskap och och reflektion hos såväl vuxna som unga.
Boka en av 30 biljetter eller få en länk till livesändningen 28/7 kl 19.00.

onsdag 29 JULI KL 18.00 UTANFÖR MARKUSKYRKAN
ANDAKT I REGNBÅGENS TID

Andakt, med möjlighet till enskild nattvard, mellan björkarna utanför Markuskyrkan.

torsdag 30 JULI utanför och I MARKUSKYRKAN
drop-in-dop och drop-in-vigsel

Möjlighet till drop-in dop och/eller drop-in-vigsel i och utanför Markuskyrkan. Välkomna att boka tid mellan kl 11-12 torsdag 30 juli och sedan sker alla dop/vigslar mellan kl 12-16! Efter dopet och/eller vigseln bjuds ni på alkoholfritt bubbel med något sött till för att fira och ni kan föreviga er stund i ett fotobås. Några gäster (men tänk på att vi lever i Coronatid) och högtidliga kläder är valfritt - ni bestämmer hur ni vill göra.

DROP-IN-DOP - det enda som behövs är personnummer och båda vårdnadshavarnas underskrift, om den som ska döpas är under 18 år. Är du över 18 år behövs inga intyg alls mer än ID-kort. Församlingen fixar präst, lokal, musik och vittnen!

DROP-IN-VIGSEL - fria till din partner, beställ hindersprövning, ta med den och ID-kort till vigseln. Församlingen fixar präst, lokal, musik, bukett och vittnen!

FREDAG 31 juli kl 17-22 i och utanför markuskyrkan
pepp för ungdomar

Fredagen erbjuder pepp för ungdomar mellan kl 17-22 utanför Markuskyrkan. Vi grillar och pimpar tygpåsar med regnbågens alla färger tillsammans. Det är ett öppet häng så en behöver inte vara på plats hela tiden om det inte passar. Det kommer finnas möjlighet att förevigas i ett fotobås!

Om du är intresserad av fler kyrkliga Pride-grejer som händer i veckan, runt om i Stockholm, kika in på www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift/pride

Elisabeth Ohlson
Lea Larsson