Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vandra i Skara stift

I Skara stift finns många, många mil av pilgrimsleder och vandringsleder. Välkommen att vandra och njuta av Guds underbara natur - ensam med Gud eller tillsammans med andra!

Nyfiken på pilgrim? Läs mer här. Där kan du också klicka dig vidare. 

Vill du vandra med andra? I Skara stifts församlingar anordnas pilgrimsvandringar regelbundet. En del av dem hittar du i pilgrimskalendern

Det finns flera pilgrimsleder, många av dem är så kallade Sankt Olofsleder och märkta med Sankt Olofsmärket. En av dessa leder är Falköping-Hornborgasjön-Varnhem där ett stort arbete skett under våren 2019 med kvalitetssäkring av leden. Flera aktörer har samverkat, bland annat Skara stift. 

Skara stifts egendomsavdelning arbetar med att tillgängliggöra skog och mark så att många människor får glädje av skapelsen - till glädje för både kropp och själ. Bland annat har ett stort arbete gjorts på Torsö utanför Mariestad. Här kan du läsa mer och ladda ner vandringskarta. Nedan kan du också se en film om arbetet med leden.