Falsterbo kyrka är årets påskkyrka

Här hittar du alla datum för påskens olika gudstjänster

Vi väljer att förlägga alla Påskens gudtjänster i en kyrka för att församlingsbor och gäster ska slippa fråga sig vilken kyrka det nu var, som den efterfrågade gudstjänsten skulle hållas i – och dels för att Påskkyrkan nu helt kan följa Stilla veckan och Påskdagarnas rytm och innehåll.

Förra året var Skanörs kyrka Påskkyrka, i år är det Falsterbo kyrkas tur.
Mycket välkomna att tillsammans med många här i Skanör och Falsterbo fira den världsvida, kristna kyrkans allra största högtid.

Stilla veckan tar sin början måndagen 15 april. Under måndag, tisdag och onsdag följer vi Matteusevangeliets berättelse om Jesu väg till korset, den som brukar kallas Passionsberättelsen. Läsningar i skymningen heter dessa enkla gudstjänster där vi lyssnar till bibeltexten och musik. Varje dag kl 19.00

På torsdagen, som är Skärtorsdag firar vi en speciell mässa, som börjar festligt, ljust med berättelsen om Den sista Måltiden, nattvardens instiftande – men slutar i skymning och dunkel. Altaret kläs av, kyrkan gör sig redo att tillsammans med Gud möta Långfredagen. Skärtorsdagsmässan börjar kl 19.00

Långfredagen, kyrkans sorgliga och svarta dag när Jesus Kristus pinas och dödas. En stark påminnelse om att Gud vet allt om mänskligt lidande, om att vara ensam, om att dö. Långfredagsgudstjänsten börjar kl 11.00

Påskaftonen är helt stilla. Jesus ligger i graven, lärjungarna olyckliga, förvirrade. Ingen framtid, inget hopp.

När söndagen blivit ljus och klar firar vi Kyrkoårets högtidligaste Mässa på Påskdagen, kl 11.00 med den stora festen över Livets seger över döden. Strålande musik, körer, påskliljor – ja, allt som visar att Gud är Livets Herre.

Emmausmässa kallar kyrkan gudstjänsten på Annandag Påsk. Här får vi en ögonblicksbild av ett möte med lärjungarna, som har svårt att ta in, att fatta Påskens under – och hur Jesus hjälper dem. Emmausvandring kl 15.00 med efterföljande mässa kl 16.00 i Falsterbo kyrka. Vandringen utgår även från Falsterbo kyrka.

 

Gudstjänster i stilla veckan och påskhelgen:

MÅN-ONS 15-17 APRIL 19.00
Läsning i skymningen. Vokalensemblekören medverkar på måndagen. Mottetkören på tisdag och på onsdag Kerstin Nerman, flöjt.

SKÄRTORSDAGEN 18 APRIL 19.00
Skärtorsdagsmässa, Körmedverkan med delar av Embracekören.

LÅNGFREDAGEN 19 APRIL 11.00
Långfredagsgudstjänst. Vokalensemblen medverkar.

PÅSKDAGEN 21 APRIL 11.00
Påskmässa. Motettkören medverkar. Påskfika efter mässan i Falsterbo församlingshus.

ANNANDAG PÅSK 22 APRIL 16.00
Emmausmässa kl 16.00 Falsterbo kyrka. Temat är Pilgrimens sju längtansord. (Delar av pilgrimsgruppen medverkar.)
Vandra med oss!
För den som vill träffas vi kl 15.00 utanför Falsterbo kyrka och gör en liten vandring innan mässan. Efter mässan bjuds det på kaffe och smörgås.

Från den 8 april kan du uppleva påskens drama med hjälp av församlingens bibliska figurer i Falsterbo kyrka.
Öppettider: vardagar mellan 07.00-16.00