Så här kan du hjälpa till

Det är många som just nu vill göra vad de kan för att hjälpa människor som drabbats av kriget i Ukraina. Vår församling har nyligen samlat ihop förnödenheter som skickats vidare till Malmö för vidare transport. Läs om fler möjligheter att hjälpa genom Svenska kyrkan här.

ACT Svenska kyrkan genomför just nu genom ACT-alliansen humanitära insatser bland krigsdrabbade människor i Ukraina.

SWISHA EN GÅVA TILL 900 1223, SKRIV AKUT I MEDDELANDEFÄLTET

EXEMPEL PÅ HUR DIN GÅVA GÖR SKILLNAD

Mat- och hygienpaket delas ut till människor på flykt vid gränsen mellan Ungern och Ukraina.

280 kronor räcker till ett matpaket (mjöl, ris, olja, gryn, kött- och fiskkonserver, mjölk, mörk choklad, pasta, ärtor, kakor)
180 kronor räcker till ett hygienpaket (tvål, schampo, tvätt- och diskmedel, toalettpapper, tandkräm, handsprit)

Läs mer om ACT Svenska kyrkans humanitära insatser i Ukraina här: