Richard Aspegren blir kyrkoherde i Södra Frankrike och Monaco

och lämnar sin tjänst i Skanör-Falsterbo

Richard har varit kyrkoherde i vår församling sedan augusti 2014.
Vi har nu fått beskedet att Richard önskar lämna sin tjänst för att bli kyrkoherde i Södra Frankrike&Monaco.

Skanör-Falsterbo församling har upplevt ett rejält uppsving under Richards ledning. Massor med nya aktiviteter, nya medarbetare och mycket tydligt ökat deltagande av såväl församlingens egna medlemmar som gäster från när och fjärran.

Vår grundläggande uppgift enligt kyrkoordningen (Gudstjänst, Undervisning , Diakoni och Mission) har utvecklats på ett mycket positivt sätt. Såväl personligen och som ordförande för Kyrkorådet känns det både overkligt och sorgligt att mista den resurs vi har i Richard. Men livet är inte statiskt, det utvecklas hela tiden. Richard har gett oss något att bygga vidare på.

Eftersom sommaren och kyrkoval står för dörren så kommer inte rekrytering av ny kyrkoherde att ske förrän tidig höst. Richard kommer att avsluta sin tjänst i
Skanör-Falsterbo församling den 31 augusti.

Tillsammans med hela Kyrkorådet vill jag önska Richard all lycka och framgång  med sin nya utmaning som kyrkoherde i Södra Frankrike.
Vi kommer verkligen att sakna dig.

 Lars Lindmark, Kyrkorådets ordförande

 

- Det här var inget enkelt beslut.
Jag trivs och har trivts mycket väl under de tre år jag varit kyrkoherde här i
Skanör och Falsterbo. Det har varit händelserika och intensiva år men också mycket, mycket roliga. Bäst har varit att lära känna så många människor, församlingsbor, sommargäster och andra som jag mött i eller utanför våra kyrkor.

Det finns en hel del att sakna!

Mina medarbetare, de förtroendevalda – vi har haft ett ovanligt gott och dynamiskt samarbete. Jag kommer också att sakna det engagemang, den uppslutning och det intresse som kyrkans olika verksamheter har fått.

Skanör och Falsterbo har alltid funnits i mitt hjärta. Så kommer det att förbli.

Richard Aspegren