Ledig tjänst: Kyrkomusiker

Kyrkomusiker/kantor 80%

Skanör-Falsterbo församling söker kyrkomusiker 80%

SKANÖR-FALSTERBO - EN PLATS DÄR HIMMEL MÖTER HAV och JORD

Underbar natur med stränder, parker och ett fantastiskt rikt fågelliv omsluter en unik blandning av småhus och villor med närhet till skolor, service och goda kommunikationer. Som två utropstecken reser sig våra ståtliga medeltida kyrkor med anor från 1200- och 1300-talet. Församlingen har arton anställda, samt engagerade kyrkvärdar och ideella medarbetare.

Vi kommer kontinuerligt arbeta vidare med gudstjänstutveckling och gudstjänstarbete, församlingsinstruktion mm där Du kommer att vara en självklar del.

I Skanör-Falsterbo finns en trogen gudstjänstfirande församling. Församlingen har många kyrkliga handlingar/ livets gudstjänster, framförallt på sommarhalvåret, då församlingen ökar från 7 500 boende till mer än 20 000 sommarboende. Verksamheter sjuder dock av liv året om.

Musikverksamheten omfattar i nuläget två barnkörer, en ungdomskör och tre vuxenkörer med olika inriktningar. Jämte högmässans musikaliska gestaltning finns i församlingen en lång tradition av ett brett utbud av musikgudstjänster och konserter, inte minst sommartid.

Församlingen ser musiken som en viktig del av församlingsverksamheten, något som den som anställs på tjänsten ges stor möjlighet att vidareutveckla tillsammans med två kyrkomusikerkollegor och övriga medarbetare. 

Vi söker Dig som vill vara med att utveckla musiklivet i församlingen. I tjänsten ingår två vuxenkörer, att spela i gudstjänster och kyrkliga handlingar, att bidra till att bygga församling och bidra till en god gemenskap och arbetsmiljö.

Förutom de levande instrument som våra körer och den gudstjänstfirande församlingen utgör finns en 1700-tals orgel samt både analoga och digitala orglar samt flyglar i båda kyrkorna. Flyglar finns också i församlingshusen.

Vi söker Dig som vill arbeta i team tillsammans med övriga 17 medarbetare samt ideella medarbetare i körer och i övrig verksamhet. Samtidigt ska Du ha förmågan att kunna arbeta självständigt. Integritet, engagemang och intresse i människomöten samt viljan att gestalta kyrka just här, är också viktigt.

 

Vi behandlar ansökningarna fortlöpande – sista ansökningsdag är 28 juni 2021.

Välkommen med Din ansökan och CV samt referenspersoner till
Skanör- Falsterbo församling, Kyrkogatan 5 B, 239 39 Skanör
eller skanor-falsterbo.forsamling@svenskakyrkan.se

Märk ansökan kyrkomusiker

Intervjudatum är 5 respektive 6 juli

Upplysningar lämnas av kh Maggie Signäs tel 0708-17 02 99
margaret.signas@svenskakyrkan.se

 

Facklig företrädare

KMR
Annika Stoltz
Telefon: 070-311 93 19
E-post: annika.stoltz@svenskakyrkan.se