Sommarens konserter

Här presenteras församlingens konsertprogram för sommaren 2021

Vi följer noga Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Konserterna på ”Skymning i Falsterbo” är gratis men du behöver boka plats eftersom vi endast släpper in 50 st vid varje tillfälle. De två ”sommarkonserterna” kostar 100kr/person och biljetter säljes via församlingsexpeditionen i Skanör,

Säljstart och bokningsläpp från den 1 juni. Det går bra att ringa och betala sin biljett via Swish och sen skickar vi biljetten hem till dig. Det går också att komma in på församlingsexpeditionen och köpa sin biljett.

Församlingsexpeditionen i Skanör ligger på Kyrkogatan 5b.
Tel: 040 - 47 97 00

MED ANLEDNING AV CORONA/COVID-19 pandemin måste vi reservera oss för att konserterna som presenteras här kan komma att ändras, ställas in eller flyttas med kort varsel.

I omsorg om varandra påminner vi:
•Stanna hemma om du är sjuk
•Sitt med avstånd till varandra i kyrkbänkarna
•Hälsa gärna med handen på hjärtat
•Är du i riskgrupp - stanna hemma

Söndagskonserter i Skanör

Obs! Konserten är slutsåld!

SÖNDAG 1 AUGUSTI KL 19.00
SKANÖRS KYRKA - Entré 100kr

Seaflower Music – Alice Babs – ”Mamma & Idol”

Detta program tar avstamp i början av Alice Babs långa och framgångsrika karriär på 40-talet och sträcker sig ända in på 2000-talet. Publiken kommer bjudas på glimtar från några av Alices fantastiska samarbeten med musikaliska storheter som

Povel Ramel, Charlie Norman och Duke Ellington. Swing, schlagers, barnvisor och jazz

blandas här med personliga berättelser och anekdoter från Tittis och Ehrlings egna upplevelser tillsammans med Alice.

Titti Sjöblom, sång
Ehrling Eliasson, gitarr

Kostnad: 100:-, biljetter säljes via församlingsexpeditionen. Säljstart 1 juni.Det går även bra att swisha betalningen så skickar vi hem biljetten.

Skymning i Falsterbo

TORSDAG 22 JULI, KL 20.00 - Fri entré
Anna och Paul Thorstensson

Psalmerna har genom tiderna varit en viktig del av gudstjänsten men också en andaktsbok i hemmet som kunnat berätta och stödja i livets tillvaro. Utifrån denna aspekt har Anna och Paul botaniserat i psalmrikedomen och valt ut psalmer som tar upp och beskriver olika delar av livet. I rubriker som bland annat ”skapelsen”, ”årstider”, ”människan” och ”livets utmaningar” har de valt ut psalmer som på något sätt speglar och berättar om dessa aspekter. I programmet framförs välkända och mindre kända psalmer på ett omväxlande och varierat sätt. Lekfullhet varvas med eftertänksamhet, enkelhet med det genomarbetade och mer komplexa.

Anna Thorstensson, cello och sång och Paul Thorstensson, orgel och piano.

TORSDAG 29 JULI, KL 20.00 - Fri entré
Anna Weister och Andreas Andersson  ”Vägmärken och viloplatser”

”Vägmärken och viloplatser” är en konsertandakt där musik och reflektioner kretsar kring de vägmärken och viloplatser som varit till hjälp på den spännande och ibland trassliga livsresan med Gud, varandra och andra. Musiken är en blandning av deras egen och andras.

Anna Weister Andersson, sång och piano och Andreas Andersson, träblås.

TORSDAG 5 AUGUSTI, KL 20.00 - Fri entré
Elisabeth Melander trio  ”Touch my soul”

Sången, texterna, pianot och cellon fångar in stämningen till en varm och själfull konsert från hjärta till hjärta, mellan himmel och jord. Jazz, Soul och Gospel i den stilla aftonen.

Elisabeth Melander, sång • Cecilia Weissenrieder, cello
Martin Berggren, piano

TORSDAG12 AUGUSTI, KL 20.00 - Fri entré
”Bluegrass på svenska”

Denna kväll bjuds det på svängiga amerikanska hymner. Många uppskattar bluegrassmusiken men bandet har märkt att budskapet ofta gått förlorat när alla låtar sjungits på engelska. Därför har de själva översatt flera klassiska bluegrasslåtar från engelska till svenska.

Anna Edström, gitarr och sång • Jonas Rudolf, gitarr och sång • Hugo Lundwall, kontrabas och sång • Martin Axelsson, fiol, banjo och sång

TORSDAG 19 AUGUSTI, KL 20.00 - Fri entré
Agnes Hulander trio

Agnes Hulander Trio ägnar sig åt genreöverskridande musik och framför ofta arrangemang över nordiska psalmer, välkända visor och instrumentalmusik från hela världen. Inte sällan möter folkliga melodier musikaliska landskap tillhörande den moderna jazzen.

Agnes Hulander, sång och cello • Joel Hulander, kontrabas • Jonny Ek, piano

TORSDAG 26 AUGUSTI, KL 20.00 - Fri entré
Kören Isola

Kören Isola under ledning av Agnes Hulander och Peter Sjunnesson.