Kolla in sommarens konsertprogram!

Läs vad kyrkomusiker Per Engström har att säga om sommarkonserterna i Skanör Falsterbo församling år 2022.

Så är det dags igen att presentera årets sommarbukett av konserter.Ett av målen är att visa både genrebredd och klangbredd, allt på högsta nivå. Efter midsommar startar vår Sommarkonsertserie, som går av stapeln tisdagar kl 19:00, fr o m 28/6 t o m 9/8.

Sammanlagt 7 konserter som inleds med musikalartisten John-Martin Bengtsssons sammetslena röst.

Jörgen Tånnander går kanske ut i köksträdgården i Skanör och hittar något spännande att spela på, som omväxling till sin flöjt.

En känsla av sommar och brunnsmusik får man lätt av en brasskvintett. Ensemblen ”Brassunit” framför ett program med nordiskt tema.

Operasångaren Carry Persson, för många en efterlängtad återkomst, framför bl. a. traditionella svenska sånger, t.ex. ”Till havs”. Vi kan emotse en mäktig upplevelse.

En accordeonvirtuos med världen som arbetsfält, Minna Weurlander, får vi höra tillsammans med stråkkvartetten ”Deseo”. Accordeon är ett dragspel, där vänstersidans knappar inte ger färdiga ackord. Detta ger stora möjligheter att spela melodier även med vänsterhanden. Krångligt? Kom och lyssna till musik av bl.a. Ennio Moricone (känd filmmusikkompositör) och Astor Piazzolla (känd tangokompositör).

En helt annan klangvärld får vi uppleva när en av Sveriges främsta gitarrister, Celia Linde,gästar oss.

Sommarkonsertserien avslutas med jazzfeeling i form av förra organisten i Skanör-Falsterbo församling, Agnes Hulander, och hennes musikervänner. Sensommarkonsert med barockt tema startar höstserien, innehållande ciraka en konsert per månad.

Välkomna att besöka alla våra gudstjänster och evenemang i Skanör-Falsterbo församling.

Per Engström, kyrkomusiker och kapellmästare. 

Här Kan du ladda ned hela programmet och spara. Klicka på den blå länken. 

Biljetter och priser

Alla våra sommarkonserter har ett inträde på 100 kronor. Biljetter finns att köpa på församlingsexpeditionen i Skanör. Varmt välkomna!