Föredragskväll på KUST Café

Torsdag 4 april

Föredragskväll på KUST Café

Tillsammans med KUST Café arrangerar nu församlingen ett nytt intressant föredrag och samtalskväll. Det kommer förutom en inbjuden gäst vara möjligt att köpa mat  från en förutbestämd meny. Samtalsledare för kvällen är prästen Agneta Salomonsson.

Våga fråga - ett samtal om självmord
Torsdagen den 4 april kl 18.20-20.00
Hur går vi tillväga för att våga prata om detta ämne? Håkan Wester från Suicide Zero kommer till KUST Café denna kväll och berättar om vikten av att våga fråga. Håkan har personlig erfarenhet av psykisk ohälsa då en person som står honom nära försökte ta sitt liv för några år sedan.

Hans funderingar, frågeställningar och frustration i olika delar efter denna händelse tog Håkan till den ideella organisationen Suicide Zero. Där fick han lärdom i hur man  får ett nytt förhållningssätt/förståelse till problemen och kan nu verka för att förändra även för andra.

Håkan arbetar nu för Suicide Zero för att öka kunskap och förståelse runt psykisk ohälsa, dess omfattning och inte minst för att försöka hjälpa till att minska självmordstalen.

Utbildar även i Våga Fråga där vi på Suicide Zero lär ut hur man kan se tecken på psykisk ohälsa och hur man närmar sig en person med dessa problem och hur man kan vägleda och stödja vidare till vård och omsorg.

 

Läs mer om Suicide Zero här: www.suicidezero.se

Det är begränsat med platser så föranmälan krävs.
För mer information och anmälan kontakta präst Agneta Salomonsson.