Konfirmander

Hej du som ska börja 8-an i höst! Nu har det blivit dags för dig att bli konfirmand i Sätila och Hyssna församlingar!  Yippie! Vi kör lite nytt för dig och dina kompisar. Man kan välja två varianter. Bägge börjar i oktober.

En grupp träffas efter skolan under terminerna och  konfirmerar sig 9-10 september september 2023. Den andra träffas ett par veckor efter skolavslutningen i juni 2023 och konfirmerar sig 1-2 juli.
”Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.”

“Vad gör man egentligen på en konfasamling?”

Vi träffas i församlingshemmet i Sätila. Församlingen bjuder på fika. Ofta leker vi någon lek tillsammans. Varje gång vi träffas tar vi tid att prata om det viktigaste i livet.

“Varför ska jag gå på konfa?”

Många är döpta som barn, och blev en del av kyrkan då. Nu har du en möjlighet att själv ta reda på vad tron på Gud handlar om, vem Jesus är, hur man gör när man ber, och massa andra spännande saker om både livet och döden och allting därimellan. Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst där du, tillsammans med dina kompisar bli bekräftade i ditt dop.

“Kan jag gå på konfa om jag inte är döpt?”

Ja! Alla är välkomna att vara med på våra samlingar. Om du vill konfirmeras men inte är döpt så ordnar vi med dop för dig under konfatiden. När man döps som tonåring eller vuxen så kan dopet ske i en sjö eller inne i kyrkan under en gudstjänst.När man döps som tonåring eller vuxen så kan dopet ske i en sjö eller inne i kyrkan under en gudstjänst

“Vad händer på lägren egentligen?”

På läger hinner vi hitta på massa kul, lekar, bad, andakter och bön. Där får vi också en chans att upptäcka mer av vad tron handlar om och lära känna varandra bättre. Ofta är det just lägren som tidigare konfirmander kommer ihåg särskilt som en rolig och betydelsefull grej.

“Varför är det andra konfirmationsdatum än det brukar vara?”

Under de senaste åren har det varit svårt med covid 19 att kunna planera och genomföra konfirmationer som vanligt. För att säkert inte behöva flytta konfirmationer i sista sekund har vi därför valt att lägga konfirmationerna i början av sommaren respektive sensommaren. Dessutom är det ofta mycket annat som händer på våren för många familjer, med exempelvis studenter och examen.

“När ska jag senast ha anmält mig?”

22 september!

“Vem kan jag fråga om jag vill veta mer?”

Lena Hugosson (0724-50 52 30) och Gunilla Dotevall (0724-505235) svara gärna på alla frågor.