Resa till Västgötabygden den 14 juni 2023

Välkommen med på en bussresa för pastoratet i sommar till bl.a. Skara domkyrka och Varnhems klosterkyrka och ruin.

Onsdag den 14 juni åker vi på en resa för pastoratet till Västgötabygden. Vi besöker Skara domkyrka med Bo Beskows fina glasmålningar. Där blir vi guidade av Charlotta Hanner Nordstrand och vi får vara med på middagsbönen.

Eftermiddagen tillbringar vi i Varnhem. Där får vi en guidad tur under valven i cisterciensermunkarnas gamla klosterkyrka från 1150-talet. Den som vill har också möjlighet att ströva omkring i de gräsbevuxna ruinerna från det gamla klostret och vandra upp för kullen till Kata gård. Där kan man själv ta del av utgrävningarna efter gårdskyrkan från vikingatid! Vill man i stället sätta sig en stund finns det ett klostercafé i närheten där man kan köpa en kopp kaffe.

Förmiddagskaffet blir i Algutstorps prästgård och lunchen avnjuts på Flämslätts stifts- och kursgård. På Varnhemsgården dricker vi eftermiddagskaffe innan vi vänder hemåt.

Tider: Samling onsdag 14 juni kl. 7.45 vid Vallda församlingshem. 
Avresa kl. 8.00. Åter i Vallda ca kl. 19.00.

Pris: 400 kr.

Anmälan: Senast 7 juni till e-post: lise-lott.claesson@svenskakyrkan.se eller tel: 0300-32 35 63. I samband med anmälan betalas resan via BG 905-3240 eller swish 123 494 49 89, ange ”Resa” och namn på de som betalningen avser. Vi åker med en buss för 54 personer och tillämpar först till kvarn.

Övrigt: Det finns möjlighet att komma med rullator. Man behöver kunna gå en sträcka på ca 200 meter. Vill man gå upp till Kata gård är det något längre. Hör av dig om priset är en utmaning för dig.

Diakonerna i Särö pastorat (Eva, Christina och Lise-Lott)
och Charlotta Hanner Nordstrand.