Tro & Tvivel

Ibland är det lätt att tro på Gud. Ibland är det oändligt svårt. Ibland vill man mötas i gudstjänst och lovsång, ibland i en enkel andakt eller i ett enskilt samtal.

Hör av dig

Kyrkan vill finnas till hands både när det är lätt att tro och när det känns omöjligt. Tvivelet är den andra sidan av tron. Det drabbar de flesta av oss.
Vill Du ha ett enskilt samtal? Vill Du lära Dig mer om kristen tro?
Har du frågor kring vad tron på Gud och Jesus handlar om?
Välkommen att höra av dig till någon av våra präster.

Gudstjänsten är livsnerven

Nattvard

Vi firar gudstjänst  i både Ryssby och Åby kyrka varje söndag.
Vi samlas också till bön, andakter och enklare mässor andra dagar i veckan. I vår kalender kan du se när. Gudstjänsten är öppen för alla.

En gudstjänst kan se lite olika ut. Nästan alltid sjunger vi psalmer och läser ur biben. Tolkningen av det vi läst kallas för predikan, reflektion eller bön. Ofta firas också nattvard - mässa i gudstjänsten.

I kalendern ser du när vi firar gudstjänster

Lina Grimhammar

Ryssby-Åby pastorat