Norrtälje-Malsta församling

Nu börjar barn- och ungdomskörerna - häng med!

Välkommen till Norrtälje-Malsta församling - församlingen där stad och land möts

I Malsta ligger en vacker kyrka från 1300-talet där vi firar gudstjänst vid de stora kristna högtiderna samt mycket musikkvällar under sommaren. Kyrkan är också mycket populär som dop- och vigselkyrka.

Nära kyrkan ligger Brehmerska gården där vi under veckorna har verksamhet för barn och ungdomar.

Mitt i Norrtälje ligger Norrtälje kyrka från 1700-talet med Mariagården helt nära. I kyrkan firas varje söndag högmässa kl 11.00 men där händer också mycket annat både på helgerna och vardagarna. Varje tisdag kl 12.00 är det lunchmusik och flera lördagar per termin är det ”Musik i kyrkan” kl 11.30.

I Mariagården är det fullt av verksamhet för alla åldrar. För de minsta finns det babyrytmik och öppen förskola. När man blir lite äldre finns det rytmikgrupper och vidare konfirmander och ungdomskvällar. För vuxna och äldre har vi soppluncher på tisdagar i anslutning till lunchmusiken, syjunta varannan onsdag, samtals- och bibelstudiegrupp och på fredagar är det kl 13.00 ett föredrag eller sång och musik som följs av gemenskap kring kaffebordet. Det finns något för alla!

I början av 80-talet byggdes Markusgården i Grind som numera heter Markuskyrkan. I kyrkan firar vi regelbundet familjegudstjänst, Taizégudstjänst och musikgudstjänst. Varje torsdag kl 12.00 firar vi en enkel vardagsgudstjänst som följs av sopplunch.

Där har vi också många barn och ungdomar i vår scoutverksamhet samt öppen förskola två gånger i veckan.

Vi har flera fina och duktiga körer för barn och äldre i vår församling. Det finns kör både för nybörjare och för mer avancerad körsång.

Som ni ser har vi mycket verksamhet för alla åldrar på alla veckans dagar!

På fredagar i Norrtelje Tidning kan ni se vad som händer den kommande helgen och veckan. Ni kan också komma till Mariagården och Markuskyrkan så kan vi berätta mer om all den verksamhet vi bedriver!

Välkommen!

Kontakt:
Pastorsexpeditionen tel 0176-799 00,
e-post: roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se

Församlingsherde Ninna Birkoff
Tel 0176-774 31, e-post: ninna.birkoff@svenskakyrkan.se

Läs mer om våra verksamheter:
Barnrytmik
Öppen förskola
Miniorer & juniorer
Scouter
Barn- och ungdomskörer
Kyrkans ungdom
GK - Goda kamrater
Vuxenkörer
Soppluncher
Handarbetsklubb
Kristen djupmeditation
Språkcafé
Bibelstudiegrupp
Teater- och dramagrupp

Klädinsamling

till vår vänförsamling Kärdla på Dagö, Estland

Lördag 26 oktober kl 11.00-13.00

Måndag 28 oktober kl 09.00-13.00

Kläder, skor & stövlar. Allt för barn: kläder, leksaker, kärror m.m. ­Textilier: gardiner, dukar, påslakan. Husgeråd och köksredskap väl inslaget.

Packa i plastsäckar, mindre plastpåsar eller lådor. Ej papperskassar!
Inlämningsavgift 20:-/kasse, säck eller låda - till fraktkostnad.

Sakerna tas emot i Mariagården, på gaveln mot korsningen ­Roslagsgatan-Billborgsgatan.

Kan du vara med och lasta i lastbilen måndag 28 oktober kl 14.00 eller har frågor - ring 0176-774 44.

Mariagården, Kyrkogatan 4, Norrtälje

svenskakyrkan.se/norrtelje