Norrtälje-Malsta församling

Välkommen till Norrtälje-Malsta församling - församlingen där stad och land möts

I Malsta ligger en vacker kyrka från 1300-talet där vi firar gudstjänst vid de stora kristna högtiderna samt mycket musikkvällar under sommaren. Kyrkan är också mycket populär som dop- och vigselkyrka.

Nära kyrkan ligger Brehmerska gården där vi under veckorna har verksamhet för barn och ungdomar.

Mitt i Norrtälje ligger Norrtälje kyrka från 1700-talet med Mariagården helt nära. I kyrkan firas varje söndag högmässa kl 11.00 men där händer också mycket annat både på helgerna och vardagarna. Varje tisdag kl 12.00 är det lunchmusik och flera lördagar per termin är det ”Musik i kyrkan” kl 11.30.

I Mariagården är det fullt av verksamhet för alla åldrar. För de minsta finns det babyrytmik och öppen förskola. När man blir lite äldre finns det rytmikgrupper och vidare konfirmander och ungdomskvällar. För vuxna och äldre har vi soppluncher på tisdagar i anslutning till lunchmusiken, syjunta varannan onsdag, samtals- och bibelstudiegrupp och på fredagar är det kl 13.00 ett föredrag eller sång och musik som följs av gemenskap kring kaffebordet. Det finns något för alla!

I början av 80-talet byggdes Markusgården i Grind som numera heter Markuskyrkan. I kyrkan firar vi regelbundet familjegudstjänst, Taizégudstjänst och musikgudstjänst. Varje torsdag kl 12.00 firar vi en enkel vardagsgudstjänst som följs av sopplunch.

Där har vi också många barn och ungdomar i vår scoutverksamhet samt öppen förskola två gånger i veckan.

Vi har flera fina och duktiga körer för barn och äldre i vår församling. Det finns kör både för nybörjare och för mer avancerad körsång.

Som ni ser har vi mycket verksamhet för alla åldrar på alla veckans dagar!

På fredagar i Norrtelje Tidning kan ni se vad som händer den kommande helgen och veckan. Ni kan också komma till Mariagården och Markuskyrkan så kan vi berätta mer om all den verksamhet vi bedriver!

Välkommen!

Tf församlingsherde Per Rydberg
Tel 070-627 07 06, e-post: per.rydberg@svenskakyrkan.se

Läs mer om våra verksamheter:
Barnrytmik
Öppen förskola