Musik vid helgsmål

Varje lördag klockan 18.00 sänder vi musik vid helgsmål. Både på Facebook och Youtube. Men här finns även tidigare sända digitala andakter, musikupplevelser och mycket annat.

På lördagar kl 18.00 sänder vi Musik vid helgsmål från våra kyrkor i Roslagens östra pastorat.
Vi har lyssnat både till önskepsalmer, sommarpsalmer och vackra melodier.

18 september

I Riala kyrka får vi njuta av Thomas Sving på pianot, medan han sjunger psalm 851 ”Kärlekens tid”.

Efter det fortsätter prästen Anders Elvin att tala kring temat "Döden och livet”.

Kärlekens tid

11 september

Från Väddö kyrka ser vi Annika Svärd och Anders Jalkéus framföra psalm 249, ”Blott en dag”.

Efter det fortsätter prästen Björn Rubenson att tala kring temat "Ett är nödvändigt”.

Blott en dag

4 september

Från Markuskyrkan i Norrtälje får vi lyssna till Anna Rydberg Nilsson och Ellinor Videfors framföra psalm 90, ”Blott i det öppna” i sällskap av Magnus Rydell på piano.

Efter det fortsätter diakonen Anna att tala kring temat "Enheten i Kristus”.
Som avslut får vi höra Ellinor och Magnus framföra samma psalm, fast i en lite annan version.

Blott i det öppna

28 augusti

Från Singö kyrka framför Cajsa Söderman och Petter Andersson bonusmelodin ”För kärlekens skull” av Ted Gärdestad.

Efter det förflyttar vi oss till andaktsrummet i Mariagården, vid Norrtälje kyrka. Där får vi se prästen Hedvig Åström tala kring temat "Medmänniskan”.

För kärlekens skull

21 augusti

Från Väddö kyrka framför Annika Svärd och Anders Jalkéus psalm 754: När dagen fylls av fågelsång.

Och därefter är det dags för en debut framför kameran. För första gången ser vi prästen Björn Rubenson i Musik vid helgsmål och han talar runt temat "Friheten i Kristus”.

När dagen fylls av fågelsång

14 augusti

Från Blidökyrka bjuder vi här på en spontant inspelad sommarmelodi med Ellinor Videfors och Agneta ”Agge” Hellström. För många av er blir det första gången ni hör ”Nu grönskar det” på just det här sättet.

Efter deras härliga framförande är det en andakt med Roslagens östra pastorats kommunikatör Zarah Cunvik. Temat är "Tro och liv”.

Nu grönskar det

7 augusti

Beethovens pianosonat nummer 8 i C-moll och Psalm 297 Härlig är jorden är sammansatta av musikern Christer Edoff och framförs i Norrtälje kyrka denna lördag.

Efter denna musikupplevelse får vi lyssna på kyrkoherden Mika Wallanders betraktelse kring temat "Nådens gåvor”.

Beethoven och Härlig är jorden

31 juli

”Fredriks gånglåt” av Mats Paulsson är veckans sommarmelodi och framförs, utanför Malsta kyrka, av musikpedagogen Sophia Sigurdsdotter Roman och barn- och ungdomsledaren Lena Ramdén.

Efter psalmen får vi lyssna på en betraktelse kring temat "Goda förvaltare” och även liten bonuspsalm vi redan hört sjungas denna sommar. Över berg och dal – men idag med endast fioler.

Fredriks gånglåt och Över berg och dal

24 juli

” I denna ljuva sommartid” är veckans sommarpsalm och framförs, i Singö kyrka, av musikerna Cajsa Söderman och Petter Andersson.

Efter psalmen flyttar vi oss till Norrtälje kyrka och får där lyssna till Josefin Hedenströms betraktelse med temat "Andlig klarsyn". 🙏

I denna ljuva sommartid

17 juli

Veckans önskepsalm är ”De blomster som i marken bor”.
I Norrtälje kyrka framförs den a cappella av prästen Lena Nordlander.
Efter psalmen får vi lyssna till Lenas betraktelse med temat "Efterföljelse".

De blomster som i marken bor

10 juli

Veckans önskepsalm är ”O, vad världen nu är skön”.
I Söderbykarls kyrka framförs den av musikerna Peter Dahlberg och Eva Zethelius.
Därefter hör vi prästen Fredrik Ekström läsa ur tredje Moseboken. Söndagens tema är "Efterföljelse".

O, vad världen nu är skön

3 juli

Veckans önskepsalm är ”En vänlig grönskas rika dräkt”.
I Frötuna kyrka framförs den av prästen Jakob Bäcklund, församlingspedagogen Clas Elgbro och musikerna Christina Wermelin Elgbro och Anna Lorin Nordahl.
Efter de ljuva tonerna fortsätter Jakob Bäcklund med en helgmålsbön med tema "Sänd mig".

En vänlig grönskas rika dräkt

26 juni

I Norrtälje kyrka får vi denna lördag höra önskepsalmen ”Över berg och dal”, framförd av musikern Karin Sahlin och prästen Lena Nordlander. Därefter fortsätter Lena Nordlander med en helgmålsbön med tema "Den Högstes profet".

Över berg och dal

19 juni

I Söderbykarls kyrka får vi denna lördag höra önskepsalmen ”Nu är det härligt att leva”, framförd av Peter Dahlberg och Eva Zethelius. Därefter får vi lyssna till församlingsherde Fredrik Ekströms med tema "Försvunnen och återfunnen".

Nu är det härligt att leva

5 juni

Utanför Rådmansö kyrka, mitt i grönskan, får vi denna lördag lyssna till Emina och Wilma från barnkören SångFröna.
De sjunger önskepsalmen ”Den blomstertid nu kommer” akapella och efteråt får vi ta del av församlingsherde Jakob Bäcklunds tankar kring söndagens tema ”Vårt dop”.

Den blomstertid nu kommer

Tidigare sända ”Önskepsalmen”, digitala andakter och annat

Här nedan har vi samlat alla våra, tidigare sända, digitala andakter och musikupplevelser.

Dessa kan även ses på pastorates Facebooksida RÖST i Svenska kyrkan och YouTube-kanal med samma namn RÖST i Svenska kyrkan.

Vi önskar er alla varmt välkomna att ta del av orden och de många vackra tonerna från Roslagens östra pastorat.

Övrig musik

(klicka på rubriken för att komma till YouTube-länken)

Påsk

Julkalender

Tips! Du har väl inte missat julkalendern som Svenska kyrkan Norrtäljes ungdom gjorde i advent och jul.
Om du missat den kan du titta på alla avsnitt här, de är korta och mycket roliga!

Julkalender Svenska kyrkan Norrtälje Ungdom