Ett sista farväl

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. Begravningsgudstjänsten i den kristna traditionen ger oss möjlighet att säga farväl och tacka för en människa. Vi får sörja, visa kärlek och respekt för livet. Den som dött läggs till vila i Guds omsorg och får gå i frid. Begravningen är ofta en viktig del i sorgebearbetningen.

Om du vill veta mer om t.ex. hur en begravningsgudstjänst går till eller vad minnesstund och gravsättning är kan du läsa om det här.

Välkommen att kontakta pastorsexpeditionen för bokning av begravning.
Tel 0176-799 00 eller e-post: rop.bokning@svenskakyrkan.se
Vi har ett tjugotal vackra kyrkor inom Roslagens östra pastorat som passar för begravning.