Ett sista farväl.

BEGRAVNING I CORONATIDER

När en anhörig eller vän har gått bort behöver vi få samlas, ta avsked och sörja tillsammans. Men på grund av coronaviruset befinner vi oss, liksom resten av världen, i en speciell situation. För att förhindra smittspridning behöver vi anpassa begravningsgudstjänsten.
Svenska kyrkan hjälper dig som närstående att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

När någon dör och ska begravas

När du förlorar en anhörig eller vän är det viktigt att få ta ett sista farväl. Begravningsgudstjänsten i den kristna traditionen ger oss möjlighet att säga farväl och tacka för en människa. Vi får sörja, visa kärlek och respekt för livet. Den som dött läggs till vila i Guds omsorg och får gå i frid. Begravningen är ofta en viktig del i sorgebearbetningen.
Här kan du läsa om det praktiska som ska göras när en människa dör och vad du behöver tänka på när du planerar en begravningsgudstjänst.

Att välja gravplats och att sköta om en grav

Om inte den avlidna personen berättade hur den ville ha det redan när hen levde, behöver de anhöriga välja hur och var hen ska begravas.

Ta farväl under begravningsgudstjänsten

Det kan kännas bra att veta i förväg vad som händer i en begravningsgudstjänst och vad man ska tänka på som begravningsgäst.

Boka begravning

Välkommen att kontakta pastorsexpeditionen för bokning av begravning.
Tel 0176-799 00 eller e-post: rop.bokning@svenskakyrkan.se