Pressmeddelande Publicerad

Ny kyrkoherde välkomnas i Njurunda

Njurunda församlings nye kyrkoherde Bruce Bringerud vill återupprätta gudstjänstens centrala plats i församlingslivet. – Jag önskar att Njurundaborna ska upptäcka kyrkan på söndagarna, säger han. I helgen välkomnas han officiellt till församlingen.

Bruce Bringerud har redan arbetat i Njurunda i ett och ett halvt år, först som tillförordnad kyrkoherde. Nu är han ordinarie på tjänsten, redan varm i kläderna och säger att han trivs jättebra i församlingen.
– Min målsättning är att arbetslaget ska trivas på jobbet och att Njurundaborna ska upptäcka våra gudstjänster, säger han.
– Jag vill jobba med gudstjänsterna, jag vill att deltagarna ska känna att predikan och musiken verkligen talar till dem.Vi har så mycket liv i församlingsgården under veckorna, med all barn- och ungdomsverksamhet. Jag önskar att det ska vara lika levande i kyrkan på söndagarna, fortsätter han.

Bruce Bringerud är 58 år och har verkat som präst sedan 1997. Han har arbetat i flera församlingar i Västernorrland, bland annat som kyrkoherde i Ramsele-Edsele församling. Han har även arbetet på stiftskansliet i Härnösand som stiftsadjunkt för barn och unga, han jobbade då nära Svenska kyrkans ungdomsorganisation.
– Det har gett mig mycket att arbeta med ungdomar. Det har lärt mig mycket om gudstjänstutveckling, att våga tänka nytt och bryta mönster. Det har också lärt mig en pedagogik, att vara enkel och tydlig med mitt budskap, säger han.

Han är uppväxt i USA med en svenskfödd pappa. Till Sverige flyttade han som utbytesstudent i slutet av 80-talet. Här träffade han sin blivande hustru Anneli och han blev kvar. De är bosatta i Söråker och har tre söner.

Söndag 20 september tas han officiellt emot som kyrkoherde i samband med gudstjänsten klockan 11 i Njurunda kyrka.

Kontakter

Kajsa Åslin

Pressekreterare

070-355 00 17

Bilder

Bruce Bringerud, kyrkoherde i Njurunda församling. Foto: Emma Sten
Bruce Bringerud, kyrkoherde i Njurunda församling. Foto: Emma Sten Öppna högupplöst bild