Bifonden

Stöd gärna Bifonden!

Var man än befinner sig i vårt västsvenska naturlandskap, kanske på en klipphäll i Bohuslän, på en picknickfilt i ett dalsländskt skogsbryn eller på Kvastekulla griftegård, så upplevs biologisk mångfald.

Bin och fjärilar flyger runt bland blommor och buskar, fåglar kvittrar, myror springer runt och rovfåglar cirkulerar över åkrarna. Listan kan göras lång.

Bifonden är namnet på Trädgårdsresans insamling till förmån för pollinerande insekter. Ett besök i våra trädgårdar innebär en möjlighet för dig att bidra till den. Vårt ekosystem är beroende av insekterna.

Trädgårdsresan har startat bifonden – en fond för bin. Våra trädgårdar, lokala biodlare och entomologer samarbetar och delar kunskap om växter och bin. Besöksträdgårdar öppnas för att samla in medel under olika bifondsaktiviteter. Pengarna hanteras tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland, Sveriges Biodlares Riksförbund – Göteborg & Bohusläns biodlardistrikt, Biodlarna samt Västsvenska Etnomologklubben, för att främja pollinering.

Tillsammans värnar vi om våra bin!
Swisha till 123 456 36 23

Mer om Bifonden