Som medlem i Östra Ryds församling

Se filmen med några axplock av vad vi gör

Östra Ryds församlings är en församling som vill bygga relationer. Relationerna bygger vi bland annat i våra olika verksamhetsgrupper och arrangemang. Här nedan kan du se vad vi erbjuder dig. Självklart är du välkommen till oss även om du inte har något medlemsskap ännu, men vår förhoppning är att du får en anledning att tänka över ditt meddlemsskap. Det är enkelt att bli medlem i Svenska kyrkan!

Här kommer ett axplock:

De allra yngsta kommer tillsammans med sina familjer för att döpas, vara med i någon av våra öppna förskolor eller dela gudstjänsten som är avsedd speciellt för dem.

För barn och ungdomar finns olika veckoverksamheter, vi kallar dem för miniorer, juniorer, eftis, UG (ungdomsgrupp) och Happy (barnkör) Utöver våra veckoverksamheter anordnas dessutom sommarkollo, konfa-läger, sportlovsläger och skollovsaktiviteter.

Förutom våra olika gudstjänster och andakter så finns under sommarhalvåret dessutom musikkvällar/våffelkvällar och friluftsgudstjänster.

Vi besöker regelbundet Aspgården där vi firar gudstjänst tillsammans med dem som bor och arbetar där.

Soppluncher, lunchmusik, samtalsgrupp och syföreningen samlar dem vi kallar lite äldre i församlingen.

Vi har dopuppföljning där vi på olika sätt och olika tid på året bjuder in till någon av våra kyrkor för att fira en enkel gudstjänst och uppmärksammar dopdagen och betydelsen av dopet. Detta gör vi fram tills de firar sin femte dopdag. Därefter får de en hälsning med posten från församlingen med en gratulation till dopdagen fram till sin tolfte dopdag.

Konfirmandarbetet är ett viktigt och värdefullt arbete och vi ser att det finns ett ökat behov och intresse av att få konfirmera sig.

Du vet väl om att Du är värdefull, att Du är älskad här och nu......

Församlingen har ett varierat musikliv i form av egen vuxenkör och en barnkör. Då och då får man även njuta av andra lokala musikbegåvningar och arrangemang.

Vi har en betydelsefull och genomarbetad kontakt med förskolor och skola, där vi försöker tillgodose önskemål och intressen som finns. Samstämt med skolans läroplan inbjuder vi till olika samlingar och aktiviteter.

För de yngre barnen finns Pilo Pingvin, en uppskattad pingvin som kommer på besök där det ofta blir samtal kring våra värdegrunder och hur man är en bra kompis.

Låg- och mellanstadiet inbjuder vi bland annat till julspel, påskspel och kyrkvandringar. Tidsresan, Djuren i skogen och Forumspel är exempel på annat vi erbjuder våra skolor.

Vi är en församling som vill göra det lilla extra för våra medlemmar och då blir det fest. Vi bjuder in till 40- och 65- årsfest, en sommarfest och en volontärsfest.

Vi samarbetar en hel del med andra föreningar och företag i församlingen. Hällerstadsjön Runt, Valborgsmässofirande, Gökotta och bydagarna som V Husbydagen, Gårdebydagen och Ö Rydsdagen är exempel på sådant.

Vi gör församlingsresor för olika åldrar med olika destinationer.

Så våra självklara uppdrag, dop, konfirmation, vigsel, begravning och vid sådana tillfällen har du tillgång till något av våra församlingshem utan kostnad.

Från våren 2021 kommer vi dessutom att ha en heltidsförskola som vi kallar Kyrkstigens Förskola och ligger i församlingshemmet i Västra Husby.

Har du några funderingar kring vår verksamhet eller hur du ska gå till väga för att bli medlem så är du alltid välkommen att kontakta oss.

i pandemitider

Vi filmar våra gudstjänster och lägger ut dem på våra sociala plattformar, Facebook och Youtube.

Där kan du även hitta andra små hälsningar till församlingen som vi filmar och lägger ut.

Vi hjälper till att uträtta ärenden som att handla mat och apoteksvaror när behov finns. Vi vill då att du kontaktar oss på expeditionen.

För övrigt vill vi finnas till hands för dig, kanske du vill prata bort en stund eller så har du kanske något viktigt att berätta för oss. Tveka inte att ringa eller mejla oss.

Församlingens expedition tel: 011-706 13

epost: ostraryd.forsamling@svenskakyrkan.se