Retreater & pilgrimsvandring

"Gud talar till oss genom hjärtats stora tystnad” (Augustinus) Vi människor behöver tystnaden för att på djupet kunna möta oss själva och Gud.

Att vara med på en retreat är att tillsammans med andra vila i hjärtats stora tystnad, som blivit en bristvara i vårt samhälle. I retreaten får vi möjlighet att landa, tanka ny energi och söka Guds vägledning. I Svenska kyrkans församlingar i Östersunds tätort erbjuder vi minst en retreat eller pilgrimsvandring i månaden av lite olika karaktär och längd. Ingen retreat kräver någon tidigare erfarenhet eller förkunskap!

Pilmgrimssymbolen

Symbolen, som kombinerar valknuten – sevärdighetsmärket – med Olofskorset,
har skapats av designer Johanna Figur Waddington.Märket är mönsterskyddat och får endast användas efter tillstånd av föreningen "Pilgrim i Sverige" för skyltning av godkända pilgrimsleder och tillhörande trycksaker.

Pilgrimssymbolen Bild: Anders Gustafsson

Är du intresserad av fler retreater i trakten?