Ljusterö-Kulla församling

Ljusterö-Kulla församling, en skärgårdsförsamling med engagerade församlingsbor som värnar om sin bygd och kyrkorna Roslags-Kulla och Ljusterö kyrka.

KOntakta oss

Telefon expeditionen: 08-540 845 52 öppen kl. 10–12 onsdagar och fredagar

Postadress: Ljusterö-Kulla församling
Mellansjövägen 53 A, 184 95 Ljusterö

Följ med på pilgrimspromenad. Vi går i mindre grupper och ser till att hålla ansvarsfull distans. I rörelsen, gemenskapen och naturen kan vi uppleva det andliga.

Vandra för kropp och själ

Personalen från Ljusterö-Kulla församling packar, tillsammans med de från barn-, ungdom- och familjteamet i pastoratet, matkassar på Tempo två gånger i veckan till de som inte kan eller vågar handla. Matkassarna kan sedan hämtas på Tempo eller levereras hem, kontakta Tempo för mer information: 08-542 424 90

Vi packar matkassar på Tempo

Vid stormen Alfridas framfart i januari 2019 kröktes spiran på Roslags-Kulla kyrka. Den håller sedan dess på att restaureras, men arbetet är komplicerat och tar därför lång tid. Här kan du följa arbetets gång.

Arbetet med spiran på Roslags-Kulla kyrka

Ljusterö-Kulla församling breder ut sig på båda sidor om farleden som går norrut från Saxarfjärden. Ljusterödelen av församlingen innefattar, förutom själva Ljusterö, även ett flertal öar i mellanskärgården, där Ingmarsö och Husarö har en bofast befolkning. Roslags-Kulladelen av församlingen ligger på fastlandet och har flera kulturhistoriskt intressanta platser, såsom Östanå slott, Wira bruk och, inte minst, Roslags-Kulla kyrka. I församlingen finns två välbehållna historiskt intressanta och fina kyrkor.

OBS! Med anledning av att vi vill undvika spridning av coronaviruset har vi tills vidare ställt in alla verksamheter och gudstjänster. Håll dig uppdaterad på när verksamheterna drar igång igen i vår kalender.

INSTÄLLT! Soppluncher i Roslags-Kulla
Soppa serveras (50 kr), som volontärer har lagat, och musikanter spelar.

INSTÄLLT!Soppluncher på Ljusterö
Vi inleder med ett föredrag eller musik och äter sedan soppa tillsammans som PRO eller Ådorna har lagat.

INSTÄLLT! Träffpunkten Yoga
Yoga för pensionärer med instruktören Sveta Tell i Roslags-Kulla församlingshem, i samarbete med kommunen.

INSTÄLLT! Träffpunkten Styrkepass
Styrkepass för pensionärer med instruktören Kerstin Eriksson i Roslags-Kulla församlingshem, i samarbete med kommunen.

INSTÄLLT! Träffpunkt Bingo och fika
Bingo och fika för pensionärer i Roslags-Kulla församlingshem, i samarbete med kommunen.

INSTÄLLT! Ljusterö prästgård
Språkcafé måndagar kl. 18.00–20.00.

Fika varje onsdag och fredag kl. 10.00–12.00.

Öppna förskolan i prästgården är en mötesplats för gravida eller småbarnsföräldrar med barn från 0–6 år. Här kan ni leka, sjunga och fika på torsdagar kl. 09.00–12.00.