Foto: Ellinore Nilsson och Jan Ekström

Ljusterö-Kulla församling

Ljusterö-Kulla församling är en av Österåkers pastorats två församlingar. Här bor engagerade församlingsbor som värnar om sin bygd och kyrkorna Roslags-Kulla och Ljusterö kyrka.

KOntakta oss

Telefon expeditionen: 08-540 845 52 öppen kl. 10–12 onsdagar och fredagar

Postadress: Ljusterö-Kulla församling
Mellansjövägen 53 A, 184 95 Ljusterö

Ljusterö-Kulla församling breder ut sig på båda sidor om farleden som går norrut från Saxarfjärden. Ljusterödelen av församlingen innefattar, förutom själva Ljusterö, även ett flertal öar i mellanskärgården, där Ingmarsö och Husarö har en bofast befolkning. Roslags-Kulla-delen av församlingen ligger på fastlandet och har flera kulturhistoriskt intressanta platser, såsom Östanå slott, Wira bruk och, inte minst, Roslags-Kulla kyrka. I församlingen finns två välbehållna, historiskt intressanta och fina kyrkor.

OBS! Med anledning av att vi vill undvika spridning av coronaviruset covid-19 har vi tills vidare ställt in flera av våra verksamheter. Vi är tacksamma för att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

öppna prästgården

På onsdagar och fredagar kl. 10.00–12.00 är prästgården på Ljusterö öppen. Välkommen hit för att dricka en kopp kaffe, samtala eller läsa en stund.

Gillar du att sjunga?

Välkommen att delta i Ljusterö-Kulla församlings rika körliv. Kontakta Erik Tegenborg för mer information på telefon 08-540 845 49