Ljusterö-Kulla församling

Ljusterö-Kulla församling, en skärgårdsförsamling med engagerade församlingsbor som värnar om sin bygd och kyrkorna Roslags-Kulla och Ljusterö kyrka.

KOntakta oss

Telefon expeditionen: 08-540 845 52 öppen kl 10-12 onsdagar och fredagar

Postadress: Ljusterö-Kulla församling
Mellansjövägen 53  A, 184 95  Ljusterö

Ljusterö-Kulla församling breder ut sig på båda sidor om farleden som går norrut från Saxarfjärden. Ljusterödelen av församlingen innefattar, förutom själva Ljusterö, även ett flertal öar i mellanskärgården, där Ingmarsö och Husarö har en bofast befolkning. Roslags-Kulladelen av församlingen ligger på fastlandet och har flera kulturhistoriskt intressanta platser, såsom Östanå slott, Wira bruk och, inte minst, Roslags-Kulla kyrka. I församlingen finns två välbehållna historiskt intressanta och fina kyrkor.

Välkommen hit!

Fika på Ljusterö
Varje onsdag och fredag är prästgården på Ljusterö öppen kl. 10.00-12.00. Då kommer både unga och äldre hit på gemensam fika. Språkcafét är öppet på måndagar. Välkommen du med!

Sopplunch, språkcafé och andra mötesplatser

Roslags-Kulla församlingshem
Sopplunch 13/2, 13/3, 17/4, 15/5 kl. 12:00, kostnad 50:-

Träffpunkten 5 mars kl. 13:30 - Bingo 15 kr/bricka Fika 10 kr

Ljusterö prästgård
Soppplunch 26/2 26/3, 30/4 (Valborg) och 28/5. Ett kort föredrag, musikstund eller liknande hålls varje gång. Ett samarbete melan Svenska kyrkan, PRO och Åda.

Språkcaféet är öppet på måndagar kl. 16.00-18.00 i Prästgården på Ljusterö för att prata svenska, fika och umgås.

Öppna förskolan i Prästgården är en mötesplats för gravida eller småbarnsföräldrar med barn mellan 0-6 år. Här kan ni leka, sjunga och fika mellan kl. 09.00 - 12.00

Gudstjänster & konserter

Musikgudstjänst
Söndag 24 feb 11.00 Ljusterö kyrka
En härlig psalmsångsgudstjänst där vi sjunger psalmer på annorlunda sätt tillsammans med Ljusterökören, Patrik Ahlberg, flöjt och Staffan Sjögren, gitarr och bas. Erik Tegenborg, dirigent.

Vi presenterar också resultatet från Ljusterö-Kulla församlings psalmomröstning.

Askonsdagsbön 6 mars kl. 18:00  Ljusterö kyrka
Präst: Karen Holm. Ökvarten medverkar

Söndagsmässa 10 mars kl. 11:00  Ljusterö kyrka
Präst: Valentine Aderibole Musiker: Erik Tegenborg. Ljusterökören medverkar. Kyrkfika

Söndagsgudstjänst 17 mars kl. 11:15 Roslags-Kulla kyrka
Präst: Karen Holm Musiker: Erik Tegenborg. Sånghjärtat medverkar
och efteråt blir det kyrkkorv.

Högmässa 24 mars kl. 11:00  Ljusterö kyrka
Präst: Karen Holm. Musiker: Irina Sartakova. Våfflor i prästgården

Söndagsmässa 31 mars kl. 11:15 Roslags-Kulla kyrka
Präst: Karen Holm Musiker: Erik Tegenborg. Sång på skoj medverkar.
Brödauktion i församlingshemmet. Kyrkfika