Foto: Majsan Wickert

Ljusterö-Kulla församling

Ljusterö-Kulla församling, en skärgårdsförsamling med engagerade församlingsbor som värnar om sin bygd och kyrkorna Roslags-Kulla och Ljusterö kyrka.

KOntakta oss

Telefon expeditionen: 08-540 845 52 öppen kl. 10–12 onsdagar och fredagar

Postadress: Ljusterö-Kulla församling
Mellansjövägen 53 A, 184 95 Ljusterö

Ljusterö-Kulla församling breder ut sig på båda sidor om farleden som går norrut från Saxarfjärden. Ljusterödelen av församlingen innefattar, förutom själva Ljusterö, även ett flertal öar i mellanskärgården, där Ingmarsö och Husarö har en bofast befolkning. Roslags-Kulla-delen av församlingen ligger på fastlandet och har flera kulturhistoriskt intressanta platser, såsom Östanå slott, Wira bruk och, inte minst, Roslags-Kulla kyrka. I församlingen finns två välbehållna, historiskt intressanta och fina kyrkor.

 

OBS! Med anledning av att vi vill undvika spridning av coronaviruset covid-19 har vi tills vidare ställt in flera av våra verksamheter och gudstjänster. Vi är tacksamma för att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Gudstjänst

Med anledning av de nya restriktionerna är gudstjänsterna inställda tills vidare. Håll dig uppdaterad i kalendern eller i tidningen Kanalen. 

öppna prästgården

På onsdagar och fredagar kl. 10.00–12.00 är prästgården på Ljusterö öppen. Välkommen hit för att dricka en kopp kaffe, samtala eller läsa en stund.

Gillar du att sjunga?

Välkommen att delta i Ljusterö-Kulla församlings rika körliv!

För barn

Barnkören Sånghjärtat finns i både Roslags-Kulla och på Ljusterö.

Läs mer om barnkörerna i Österåker

För vuxna

Vill du sjunga i blandad kör är Ljusterökören något för dig.

Ökvarten är en liten manskör på Ljusterö.

Sång på skoj övar på dagtid i Roslags-Kulla.

Läs mer om körerna för vuxna i Österåker