Ljusterö-Kulla församling

Ljusterö-Kulla församling, en skärgårdsförsamling med engagerade församlingsbor som värnar om sin bygd och kyrkorna Roslags-Kulla och Ljusterö kyrka.

KOntakta oss

Telefon expeditionen: 08-540 845 52 öppen kl. 10–12 onsdagar och fredagar

Postadress: Ljusterö-Kulla församling
Mellansjövägen 53  A, 184 95  Ljusterö

Ljusterö-Kulla församling breder ut sig på båda sidor om farleden som går norrut från Saxarfjärden. Ljusterödelen av församlingen innefattar, förutom själva Ljusterö, även ett flertal öar i mellanskärgården, där Ingmarsö och Husarö har en bofast befolkning. Roslags-Kulladelen av församlingen ligger på fastlandet och har flera kulturhistoriskt intressanta platser, såsom Östanå slott, Wira bruk och, inte minst, Roslags-Kulla kyrka. I församlingen finns två välbehållna historiskt intressanta och fina kyrkor.

Välkommen hit!

Sopplunch, språkcafé och andra mötesplatser

Soppluncher i Roslags-Kulla
Soppa serveras (50 kr), som volontärer har lagat, och musikanter spelar. Onsdagarna 16/10, 13/11. Kl. 12.00, församlingshemmet.

Soppluncher på Ljusterö
Vi inleder med ett föredrag/musik och äter sedan soppa tillsammans som PRO eller Ådorna har lagat. För aktuellt program, se webbplatsen.
Tisdagarna 29/10, 26/11. Föredrag/musik kl. 11.00, soppan serveras kl. 11.30, prästgården.

Träffpunkten Yoga
Yoga för pensionärer med instruktören Sveta Tell i Roslags-Kulla församlingshem, i samarbete med kommunen. Kl. 13.00 på måndagar.

Ljusterö prästgård
Språkcafé måndagar kl. 18.00–20.00.

Fika varje onsdag och fredag kl. 10.00–12.00.

Öppna förskolan i Prästgården är en mötesplats för gravida eller småbarnsföräldrar med barn från 0–6 år. Här kan ni leka, sjunga och fika på måndagar kl. 09.00–12.00.

Tornspiran på Roslags-Kulla kyrka restaureras

Tornspiran på Roslagskulla kyrka ska restaureras på grund av stormskador. Vi har arbetat en tid med att ta reda på vilket som är det bästa och säkraste sättet att laga spiran, men nu är arbetet igång. Lagningsarbetet, som samordnas med rödtjärning av kyrktornet, kommer att pågå hela vintern och ställningen kommer att stå under hela entreprenaden.

Bild: Ellinore Nilsson

Kyrktornet är byggarbetsplats och endast behörig personal får vistas i tornet!

För frågor kontakta: Robert Danielsson, Kyrkans Fastighetssamverkan AB, 070-297 3115 eller robert.danielsson@svenskakyrkan.se

På torsdag 17 oktober och fredag 18 oktober kan du fika med gott samvete. Fairtradefika i Åkersberga kyrka eller Ljusterö prästgård och bidra till en bättre värld.

Fika för en bättre värld

Vid sopplunchen den 29 oktober kommer Lennart Öberg som är Österåkers viltvårdare här på Ljusterö. Han berättar om sitt arbete för oss. Som vanligt är sopplunchen ett samarbete mellan Svenska kyrkan, PRO och Åda. Välkomna!

Sopplunch i prästgården på Ljusterö