Svenska kyrkan i Österåker Besöksadress: Bergavägen 13, 18421 Åkersberga Postadress: Box 46, 18421 Åkersberga Telefon: +46(8)54084500 E-post till Svenska kyrkan i Österåker

Ljusterö-Kulla församling

Ljusterö-Kulla församling, en skärgårdsförsamling med engagerade församlingsbor som värnar om sin bygd och kyrkorna Roslags-Kulla och Ljusterö kyrka.

KOntakta oss

Telefon expeditionen: 08-540 845 52 öppen kl 10-12 onsdagar och fredagar

Postadress: Ljusterö-Kulla församling
Mellansjövägen 53  A, 184 95  Ljusterö

Ljusterö-Kulla församling breder ut sig på båda sidor om farleden som går norrut från Saxarfjärden. Ljusterödelen av församlingen innefattar, förutom själva Ljusterö, även ett flertal öar i mellanskärgården, där Ingmarsö och Husarö har en bofast befolkning. Roslags-Kulladelen av församlingen ligger på fastlandet och har flera kulturhistoriskt intressanta platser, såsom Östanå slott, Wira bruk och, inte minst, Roslags-Kulla kyrka. I församlingen finns två välbehållna historiskt intressanta och fina kyrkor.

Välkommen hit!

Fika på Ljusterö
Varje onsdag och fredag är prästgården på Ljusterö öppen kl. 10.00-12.00. Då kommer både unga och äldre hit på gemensam fika. Välkommen du med!

Sopplunch
Soppluncher erbjuder vi varje månad både på Ljusterö och i Roslags-Kulla, ofta med något program och med musik.

Roslags-Kulla församlingshem: Nästkommande sopplunch 13/2 kl. 12:00,
kostnad 50:- Därefter ses vi: 13/3, 17/4, 15/5.

Ljusterö prästgård: 29/1, 26/2 26/3, 30/4 (Valborg)
och 28/5. Ett kort föredrag, musikstund eller liknande hålls varje gång
Ett samarbete melan Svenska kyrkan, PRO och Åda

Luciakonsert "Mörkret ger vika"
13 december  kl. 19:30  Ljusterö kyrka
Ljusterö och öarnas Lucia, Tridentem och Ljusterökören.
Erik Tegenborg , dirigent

Präst: Karen Holm
Musiker: Åsa Burman Laxvik. Solist: Sofie Lindqvist
Serveras soppa i Prästgården

Julstök och pyssel, julen närmar sig. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Här kan du ta del av allt som händer i våra kyrkor i "väntans tider".

Advent & Lucia

Skicka ditt bidrag senast 31/1 till erik.tegenborg(a)svenskakyrkan.se

Rösta fram din favoritpsalm

Nu kan du rösta fram dina tre favoritpsalmer. Den 24 februari kommer vi ha en Psalmsångsgudstjänst då vi sjunger psalmer från tio-i-topp-listan med hjälp av Ljusterökören, gitarristen Staffan Sjögren och flöjtisten Patrik Ahlberg. Skicka ditt bidrag senast 31/1 till erik.tegenborg(a)svenskakyrkan.se