Foto: Ellinore Nilsson och Jan Ekström

Ljusterö-Kulla församling

Ljusterö-Kulla församling är en av Österåkers pastorats två församlingar. Här bor engagerade församlingsbor som värnar om sin bygd och kyrkorna Roslags-Kulla och Ljusterö kyrka.

KOntakta oss

Telefon expeditionen: 08-540 845 52 öppen kl. 10–12 onsdagar och fredagar

Postadress: Ljusterö-Kulla församling
Mellansjövägen 53 A, 184 95 Ljusterö

Ljusterö-Kulla församling breder ut sig på båda sidor om farleden som går norrut från Saxarfjärden. Ljusterödelen av församlingen innefattar, förutom själva Ljusterö, även ett flertal öar i mellanskärgården, där Ingmarsö och Husarö har en bofast befolkning. Roslags-Kulla-delen av församlingen ligger på fastlandet och har flera kulturhistoriskt intressanta platser, såsom Östanå slott, Wira bruk och, inte minst, Roslags-Kulla kyrka. I församlingen finns två välbehållna, historiskt intressanta och fina kyrkor.

öppna prästgården

På onsdagar och fredagar kl. 10.00–12.00 är prästgården på Ljusterö öppen. Välkommen hit för att dricka en kopp kaffe, samtala eller läsa en stund.

öppna förskolan – i samarbete med kommunen

I samarbete med Österåkers kommun driver Ljusterö-Kulla församling i prästgården på Ljusterö en öppen förskola. Det är en mötesplats för gravida eller småbarnsföräldrar med barn i åldrarna 0–6 år.

Här kan ni leka, sjunga och fika gott till billigt pris. Man är välkommen att komma och gå som man vill på tisdagar och torsdagar kl. 09.00–12.00. Uppehåll under lov.

gudstjänst

Nu kan vi samlas och fira gudstjänst tillsammans i våra kyrkor igen! Antingen kl. 11.00 i Ljusterö kyrka eller Roslags-Kulla kyrka kl. 11.15. Håll dig uppdaterad i kalendariet längre ner på den här sidan.

Gillar du att sjunga?

Välkommen att delta i Ljusterö-Kulla församlings rika körliv i Ljusterökören, Ökvarten eller Sång på skoj.

Kontakta Erik Tegenborg för mer information på telefon: 08-540 845 49 eller mejl: erik.tegenborg (a) svenskakyrkan.se

Läs mer om våra vuxenkörer här.