Angående Corona och verksamhet i Össeby församling

Information om församlingens verksamhet uppdaterad torsdag 2 april.

Just nu är det inte bra att samla många människor på samma plats, därför pausar församlingens grupper och öppna verksamheter under mars och april månad.

Under denna tid ställs även koneserter in, men vi ser fram emot att få bjuda in till konserterna A tribute till Maria och Vivaldi, vad vill du längre fram.

Idag, 2 april, togs beslutet att även gudstjänsterna ställs in under en tid. Biskop Andreas har efter moget övervägande givit den rekommendationen till alla Stockholms stifts församlingar.

Då vi inte kan samlas för att fira gudstjänst tillsammans hålls kyrkan istället öppen för enskild bön och ljuständning. Detta gäller vid alla de tillfällen det annars skulle firats mässa eller gudstjänst, såväl onsdagar som söndagar. Kyrkorna är också fortsatt öppna enligt schemat nedan.

Det viktigt att få be och besöka sin kyrka. Vi har omfördelat resurser för att kunna hålla öppet i kyrkorna mer än vanligt. Tänk på att hålla avståndet till dina medmänniskor även vid dessa tillfällen. Och om du är sjuk eller har minsta luftvägssymtom ber vi dig att stanna hemma.

Tills vidare är kyrkorna öppna för besök och ljuständning enligt dessa tider:

• Tisdagar kl 17-19 Kårsta kyrka
  • Onsdagar kl 12-14 Vada kyrka
  • Onsdagar kl 18-19 Össeby-Garns kyrka
  • Torsdagar kl 13.30-15.30 Angarns kyrka
  • Söndagar i samband med ordinarie gudstjänst kl 11-12

Här kommer vi att uppdatera informationen kontinuerligt. Vill du veta mer om planeringen är du välkommen att kontakta expeditionen på tel 08-512 420 30.