Vigsel

Vill ni gifta er i Oscars församling? Ni har möjlighet att välja mellan fyra kyrkor och sommartid även Oscars Lillkyrka.

Boka vigsel

Kontakta bokningen i Oscars församling via telefon 08-442 51 04 (telefontid mån-fre 9:00-12:00) eller mejla oscars.forsamling.bokning@svenskakyrkan.se

Boka tid för vigsel online

Boka tid här

Våra ordinarie vigseltider är lördagar kl 14:30 och 16:00. Ni bestämmer själva om ni vill ha ett stort bröllop med många gäster eller ett mindre bröllop. Det behöver inte vara stort och påkostat. Ni kan välja att t ex vigas en ”vanlig dag” med endast vaktmästaren och kantorn som vittnen. I Oscars församling viger alla präster stolt alla vigselpar!

  • Vigselgudstjänsten har en fast struktur men det finns många möjligheter att anpassa vigseln efter era önskemål. Präst och musiker hjälper gärna till med tips och råd för att utforma ett av de finaste minnen ni kommer att bära med er in i framtiden.
  • Musik, diktläsning och sånger kan ni till stor del välja själva. Läs information om musik vid dop, vigsel och begravning
  • Vid vigsel räcker det att en i brudparet är medlem i Svenska kyrkan för att det ska vara kostnadsfritt.
  • Glöm inte att ansöka om hindersprövning hos Skatteverket i god tid innan det planerade bröllopet.
  • Det är tillåtet att kasta ris och fågelfrö samt att blåsa såpbubblor utanför kyrkan men inte att kasta blomblad eller konfetti.

Drop-in-vigsel
En gång per termin har vi drop-in-vigsel i Oscarskyrkan. Detta är ett enkelt alternativ utan en massa praktiska förberedelser. Ingen föranmälan behövs. Det enda ni behöver tänka på är att ansöka om hindersprövning. Ta med godkänd prövning tillsammans med vigselintyg och legitimation.

Har du frågor kring drop-in-vigseln? Kontakta Bo Lindberg, 08-442 51 46, bo.lindberg@svenskakyrkan.se

Oscars församlingssal på Fredrikshovsgatan 8.

Våra lokaler

Önskar ni hyra lokal i samband med exempelvis dop eller begravning?

Videolänk

Finns behov av att förmedla en kyrklig handling digitalt via t ex en videolänk rekommenderar Svenska kyrkan att detta sker via en privat uppkoppling till de anhöriga som inte kan närvara. En live-sändning behöver inte registreras i de fall då det rör sig om en sändning till en begränsad skara (och inte till allmänheten) via en "hemlig" eller lösenordsskyddad länk. Ni behöver inte heller beakta upphovsrätten i de fall det rör sig om sändningar till en begränsad skara. Tänk gärna på att alla kanske inte vill vara med på film så iaktta försiktighet.