Vigsel

Vill ni gifta er i Oscars församling? Ni har möjlighet att välja mellan fyra kyrkor och sommartid även Oscars Lillkyrka.

Våra ordinarie vigseltider är lördagar kl 14:30 och 16:00. Ni bestämmer själva om ni vill ha ett stort bröllop med många gäster eller ett mindre bröllop. Det behöver inte vara stort och påkostat. Ni kan välja att t ex vigas en ”vanlig dag” med endast vaktmästaren och kantorn som vittnen.

Vigselgudstjänsten har en fast struktur men det finns många möjligheter att anpassa vigseln efter era önskemål. Präst och musiker hjälper gärna till med tips och råd för att utforma ett av de finaste minnen ni kommer att bära med er in i framtiden.

Musik, diktläsning och sånger kan ni till stor del välja själva. Ta gärna tillvara på möjligheten att ha levande musik vid vigseln! Ni har tillgång till musiker och kyrkans instrument. Önskar ni hjälp med val av musik samråder ni med den musiker som tjänstgör på vigselgudstjänsten. Fr o m mars 2019 kommer det inte längre gå att strömma musik via t ex Spotify vid förrättningar i kyrkan. På grund av upphovsrättsliga orsaker kan vi inte längre strömma musik via t ex Spotify vid förrättningar i kyrkan. Önskas inspelad musik spelar vi endast CD-skivor (ska vara original, ej bränd).

Vid vigsel räcker det att en i brudparet är medlem i Svenska kyrkan för att det ska vara kostnadsfritt.

Glöm inte att ansöka om hindersprövning hos Skatteverket i god tid innan det planerade bröllopet.

I Oscars församling viger alla präster stolt alla vigselpar!