Digitalt påskfirande

Nyhet Publicerad Ändrad

Var med och fira påskens berättelser och mysterium där du är, när det passar dig.

Även i år blir påskfirandet digitalt. Följ med på andakter och läs predikningar. Tänd ditt ljus hemma och fundera över vad påskens berättelser kan säga något om ditt liv.

Predikan: 28 mars - Palmsöndag

Vårt hopp är att den här påsken ska vara en början på en ny tid där vi med små steg tar oss vidare och lägger pandemiåret till historien. Att vi på nytt får fira livets seger över döden. Välkomna till en spännande vecka tillsammans med Jesus och hans lärjungar. 

Predikan: 1 april - Skärtorsdag

Skärtorsdagens måltidsgemenskap blir en föraning om det som komma skall. Gemenskapen får ett stänk av vemod som ger upphov till misstankar. En ska förråda, en ska förneka och en ska utlämnas och dö.

Predikan: 2 april - Långfredag

Vi är i behov av hopp och framtidstro när svårigheter möter. Det fina i berättelsen är att det finns hopp. Också för oss. Förhänget rämnar. Ljuset börjar sakta sippra in i revan. Vi kan ana en ny dag, ett nytt liv. Långfredagen är inte slutet.

Predikan: 4 april - Påskdagen

Våga tro, trots det som försöker intala oss att det inte kan vara sant. Kärleken segrar över hatet och mörkret har inte fått makt över ljuset även om vi trodde det när det såg som mörkast ut. Påskberättelsen går från och förvandlar de rädda, darrande lärjungarna till de ivriga kärlekens apostlar som fört berättelsen vidare in i våra dagar.