Vi gör varandra bra

Text och musik: Anna Sellén

Idag, fredag 7 juni, inleds fotbolls-VM i Frankrike och jag tänker på förre landslagstränaren Pia Sundhages välkända citat “Vi gör varandra bra”. Pias ledarskap handlar om att gå tillsammans, växa tillsammans, hitta sina förmågor, be om hjälp när det är svårt och att göra varandra bra. Det påminner mig om Rut och Noomi i Ruts bok i Bibeln.

Noomi var Ruts svärmor när bägge blev änkor och Rut bestämde sig för att följa Noomi till hennes hemland för att leva tillsammans med henne där. Rut gifte sig och fick barn med Boas, men det var de två kvinnorna som tog hand om barnet, som på så vis levde med två mammor och kanske en ganska frånvarande pappa. Det förtäljer inte historien och det är inte det viktiga. Det viktiga i historien är att Rut och Noomi valde varandra för att de förstod att de gjorde varandra bra.

Hur viktig är laganda och systerskap för dig? Har du en vän som går med dig och växer tillsammans med dig? På bilden är jag och min lillasyster, tillsammans med hennes yngsta dotter. Tillsammans har vi växt och fortsätter växa. Stöttat varandra, påmint om varandras förmågor och gjort varandra bra. 

Sången i länken är skriven utifrån texten i Ruts bok, som så ofta läses vid vigslar. I sommar ska jag sjunga den på ett bröllop för två kvinnor som är så bra tillsammans.

Text och musik: Anna Sellén
Inspelning: Jonas Wassermann