URUPPFÖRANDE av orgelkonsert för kör och orgel

Nyhet Publicerad

Pressmeddelande 29 oktober 2018

Under allhelgonahelgen kommer Nederluleå kyrkokör att uruppföra körledaren Andreas Söderbergs orgelkonsert ”O hur saligt att få vandra”. Det sker i Nederluleå kyrka söndag 4 november.

– Det som enligt min vetskap är helt nytt är att det istället för en orkester är en kör som har den rollen. Både körsång och orgel har ju en stor roll i kyrkans musikliv, så jag tänkte att jag sammanför de båda, till en stor konsert. Tanken är att orgeln verkligen ska få presentera sig, visa sin briljanta sida och sin mer timida sida, säger Andreas Söderberg som under konserttillfället kommer att spela orgelstämman.

Orgelkonserten är cirka en halvtimme lång och består av tre satser enligt den klassiska modellen; snabb, långsam, snabb. De olika temana är hämtade från välkända psalmer som alla handlar om himlen:
”O hur saligt att få vandra”, ”Härlig är jorden” och ”De komma från öst och väst”.
– Min tanke har varit att förena nytt och gammalt till en förhoppningsvis explosiv, stillsam och njutbar upplevelse, avslutar Andreas Söderberg.


Övning/genrep tisdag 30 oktober
Det finns möjlighet att träffa kören, körledaren Andreas Söderberg och dirigenten Carolina Söderberg, innan övningen/genrepet i Nederluleå kyrka tisdag 30 oktober kl. 18. Kontakta Andreas Söderberg, 073-274 60 40 eller Carolina Söderberg, 072-222 54 56.

Vänliga hälsningar
Eva Bergman
kommunikatör i Nederluleå församling
Tel. 0920-27 70 08