Internationell dag i Stadsökyrkan, Gammelstad

Nyhet Publicerad Ändrad

Pressmeddelande

Internationell dag i Stadsökyrkan, Gammelstad

Lördag 25 mars kl. 9.30-14.00


Temat för den internationella dagen i Stadsökyrkan är ”Vi i den världsvida kyrkan”. På lördag 25 mars kl. 9.30-14.00 kan man möta föreläsarna Celina Falk och Julia Rensberg samt volontärer i församlingens internationella grupp och äta våfflor på självaste Våffeldagen!

Föreläsarna Celina Falk från Luleå och Julia Rensberg från Jokkmokk, är ledamöter i centralkommittén, Kyrkornas världsråds styrande organ med uppgift att säkerställa att det arbete som beslutats om blir genomfört. Kyrkornas världsråd är den största ekumeniska organisationen i världen med 352 medlemskyrkor i 120 länder som representerar närmare 600 miljoner kristna världen över. Svenska kyrkan är medlem i Kyrkornas världsråd, World Council of Churches, sedan 1948. World Council of Churches.

Julia Rensberg valdes in i centralkommittén förra året och driver som representant för Svenska kyrkan särskilt ursprungsbefolkningars frågor. Hon har erfarenhet av att arbeta med frågorna bland annat som styrelsemedlem i den samiska ungdomsorganisationen Sáminourra, och hon deltog också på FN:s klimattoppmöte COP 25 i Madrid 2019.

Celina Falk som också representerar Svenska kyrkan, gör sin andra mandatperiod i centralkommittén. Hon blev invald i Kyrkornas världsråd 2013 som ungdomsledamot, och har arbetat för ungas delaktighet i kyrkan sedan dess. Hon har också varit med i arbetet med att ta fram studiematerialet Conversations on the pilgrim way, ett guidande och stöttande dokument för kyrkor som vill föra diskussioner om sexualitet. Celina har en lokal anknytning till Nederluleå församling som ordinarie ledamot i kyrkorådet, församlingens styrelse.


Ur programmet:

10.15 -12.00 Föreläsning och samtal om den världsvida kyrkan. Celina Falk och Julia Rensberg.
12.00-13.00 Våffelservering med söta och salta röror.
13.00-13.30 Samtal i smågrupper: Vad tar jag med mig från dagen?

Här finns programmet i sin helhet: 

Försäljning till förmån för Act Svenska kyrkans Fasteaktion
Under dagen har vi försäljning av hembakat bröd och annat ätbart som skänkts. Vi säljer även Act Svenska kyrkans handstöpta svenska antikljus i presentförpackning samt fina himmelsblå flergångskassar av återvunnet material.
Alla intäkter går till Act Svenska kyrkans fasteaktion ”Dela lika under samma himmel”. Swishnummer 123 146 58 22

Act Svenska kyrkan är Svenska kyrkans internationella bistånds- och utvecklingsverksamhet. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer. Act Svenska kyrkans fasteaktion pågår fram till 2 april.

Kontakt: Birgitta Grönlund Berg, diakon, 0920-27 70 33.

Vänliga hälsningar
Marita Mörtzell, kommunikatör
tel. 0920-27 70 04