Hans Johansson ny kyrkoherde i Nederluleå församling

Nyhet Publicerad

Pressmeddelande

 

Hans Johansson heter Nederluleå församlings nya kyrkoherde, nummer 41 i ordningen. Han tillträdde tjänsten i mitten av juli månad och välkomnas officiellt vid en mässa med kyrkoherdemottagning i Nederluleå kyrka, söndag 4 september kl. 11.00. 

Hans Johansson är 47 år och kommer från Boden där han varit kyrkoherde i nästan 12 år. Dessförinnan var han biträdande kyrkoherde i just Nederluleå församling i nio år. Hans prästvigdes 2000 och firar därmed 22 år som präst. Förutom att vara kyrkoherde har Hans Johansson uppdraget att vara kontraktsprost i Lule kontrakt. Kontraktsprostarna – sex till antalet i Luleå stift – utses av biskopen och har ansvar för övergripande frågor. Hans är även bataljonspastor i Hemvärnet. 

Han har ett motto som bär honom genom livet. 
– ”Att göra skillnad!” Och ”Okej, hur gör vi det möjligt!” När vi gör skillnad skapas en djupare mening i våra liv. Jag tror att det är viktigt för oss alla att se att det vi gör betyder något. Att vilja göra skillnad passar på mig, på många i kyrkan, men också på många andra i andra yrken. Det andra handlar om vilket sätt vi väljer att möta framtiden. Jag vill vara en möjliggörare och jag vill se möjligheter och framkomliga vägar i stället för att fastna i alla problem och hinder. Om man vill blir det mesta möjligt.

Vid mässan med kyrkoherdemottagning på söndag medverkar bland andra biskop Åsa Nyström och Nederluleå kyrkokör. Efteråt är alla välkomna till kyrkkaffe i församlingshemmet Petrigården. 

Kontakt: Hans Johansson, 0920-27 70 70.

Vänliga hälsningar 
Eva Bergman, kommunikatör
0920-27 70 08