Lekaltare i Nederluleå kyrka

En plats i kyrkan där barn i alla åldrar får leka gudstjänst och kyrka.

På påskdagen 2018 invigdes ett lekaltare i Nederluleå kyrka. En plats i kyrkan där barn i alla åldrar får leka gudstjänst och kyrka. Här är det möjligt att klä sig till präst, att duka till nattvard. Här finns barnens bibel och psalmbok. Så småningom kommer det också att finnas möjlighet att både döpa och begrava, kanske också viga. Själva altaret är tillverkat av konstnären Antero Koskitalo för några år sedan. Nu har det ställts i ordning, och kläder har pedagogen Christina Purnell sytt.

– Men vi behöver mer kläder och textilier så om du skulle vara intresserad av att bidra, kontakta mig eller någon annan i kyrkbyns arbetslag, säger Elin Forssander, präst i Nederluleå kyrka.

Lekaltaret finns tillgängligt när kyrkan är öppen. Välkommen in och prova!

Elin Forssander

Nederluleå församling