Konfirmander

Här anmäler du dig till konfirmationen

Anmälan till konfirmation 2021/2022

Kryssa i grupp här nedan:

Allergi

Specialkost

Godkänner ni att vi sparar era uppgifter för utskick av information från Nättraby-Hasslö församling även efter konfirmation?

KONFIRMATION 2021-2022

Vad är konfirmation egentligen?

Konfirmation handlar om kristen och tro och livet som vi lever. Under konfirmationstiden finns möjlighet för dig att ställa frågor som du tycker är viktiga.

Vad funderar du på?

Att vara människa är ha frågor och funderingar om både stort och smått.  Trots att alla människor någon gång tänker på om de är älskade, vad döden är, vad vi ska göra i livet, vad ska jag göra i framtiden, hur ska vi rädda klimatet eller om det ändå kan finnas en Gud känns det ibland som om att jag är ensam att tänkta så.

Du är inte ensam!

Att välja att konfirmeras är ett sätt att få prata med andra om dessa frågor. Det blir som en upptäcktsresa i livet.

Döpt eller inte?

Konfirmation är en bekräftelse av dopet men är du inte döpt kan du ändå vara med i konfirmationsundervisningen. Det räcker att du är nyfiken och vill ta reda på mer och se vad det är.

Under året fram till konfirmationen kan du döpa dig. Det kan ske en kväll eller i söndagens gudstjänst. Inne i kyrkan eller ute vid havet. Tillsammans med din familj eller också dina kompisar. Det är inget ovanligt att ungdomar döps i Svenska kyrkan.

Konfirmand i Nättraby-Hasslö församling

SÖK SVAREN

Under konfirmandtiden får kanske inte svar på alla dina frågor. Men du får veta mer om kristen tro och hör hur andra tänker.

OLIKA GRUPPER

Valet är ditt och du väljer den grupp som passar dig oavsett var du bor.

INGEN KOSTNAD

All konfirmandundervisning i Nättraby-Hasslö församling är gratis.

FÖR DIG MED SÄRSKILDA BEHOV OCH MÖJLIGHETER

Du som behöver extra anpassning för att kunna delta, eller går i sär- eller träningsskola kan kontakta Karin Elmblad 0766-221020.

KONFIRMATION PÅ ANNAN ORT

Vill du att konfirmeras på annan ort eller på konfirmationsläger med särskild inriktning? På hemsidan www.svenskakyrkan.se hitta kan du söka efter olika konfirmationsalternativ i Svenska kyrkan.

3xM = KONFIRMATION

Konfirmandarbetet grundas på 3 stycken M som håller ihop livet: möte, mat och mässa.

M som i Möte: Ett konfapass där vi tänker tillsammans kring livet, tro och Gud. Det kan till exempel vara genom studiebesök, upplevelsevandringar, värderingsövningar, drama, musik och lek. De här träffarna är obligatoriska under konfirmandtiden.

M som i Mat: Jesus säger ofta i sina möten med människor: -Kan jag äta med dig? Så vi gör som han. Lagar mat tillsammans och äter tillsammans. Två gånger per termin vill vi ses på middag. De andra gångerna väljer du själv hur du vill göra.

M som i Mässa: En stilla stund då vi upplever andakt eller mässa tillsammans i kyrkan. Du kanske har hört att man ska gå på gudstjänst ett visst antal gånger när man konfirmeras? De här tillfällena ersätter söndagsgudstjänster om du vill. Två gånger vill vi att du kommer på mässan eller andakten. De andra gångerna väljer du själv hur du vill göra.

Det här upplägget kan behöva justeras beroende av pandemiläget. Oavsett pandemiläget under nästa läsår kommer vi hitta sätt att träffas för att de som vill konfirmeras. Det kommer inte innebära någon förändring av de tider som är planerade och det kommer att bli konfirmation.

GRUPPER:

Tisdagsgrupp utgår från Nättraby kyrka. Vi träffas var tredje vecka med början den 21 september. Höstens träffar blir v 38, 41, 45, 48. Vi återkommer med veckorna för vårens träffar. Träffen är mellan kl. 15.30 - 18.30. Det kommer att ingå någon form av heldagar eller läger. Konfirmationen sker i Nättraby kyrka.

Fredagsgrupp träffas i Hasslö församlingshem.  Vi träffas var tredje vecka med början den 1 oktober. Höstens träffar blir v. 39, 42, 45, 49. Vi återkommer med veckorna för vårens träffar. Träffen är mellan kl. 15.30-18.30. Tiden kan komma att ändras beroende av hur dags skolorna slutar. Vi ordnar transport till träffens start men hem får du lösa själv. Det kommer att ingå någon form av heldagar eller läger. Konfirmationen sker i Hasslö kyrka.

LÄGER: Såklart! Boka in fredag eftermiddag och lördag v 41 för då blir det ett gemensamt läger för båda grupperna.

DIGITALT: Vi planerar för möjligheten att kunna hålla någon digital träff under hösten och våren.