Other languages with Google Translate

Tro och fördjupning i Nacka kyrka

Oavsett om du tror på Gud eller bara är nyfiken så finns kyrkan där för dig. Vi firar gudstjänst i många former och uttryck och erbjuder flera möjligheter till fördjupning i tro och livsfrågor. Välkommen att vara med precis som du är.

Vägen - en vandring för sökare

Samtalsgruppen Vägen- en vandring för sökare vänder sig till vuxna som vill samtala om livet och kristen tro för att få fördjupa sin syn på livet och tron tillsammans med andra.

Längtar du efter att samtala om livsfrågor tillsammans med andra? Vill du höra andras livsberättelser? Få nya infallsvinklar om hur kristen tro bearbetar våra frågor? Då är samtalsgruppen Vägen – en vandring för sökare något för dig.

Samtalen utgår ifrån olika livsfrågor och berättelser ur ditt och andras liv, där vi delar och lyssnar på varandras erfarenheter. För den som vill finns möjlighet att döpas och konfirmeras under året. Samtalsgruppen är en del av Katekumenatet, som du kan läsa mer om här.

Oktober 2018 startar en ny grupp.

Lokal: Nacka församlingshem
Information och anmälan: Ylva Jansson, 08-546 06 138
ylva.jansson@svenskakyrkan.se

Gudstjänstgrupper

Kom och samtala om bibeltexterna inför söndagens gudstjänst i någon av våra gudstjänstgrupper. Vi träffas en timme ungefär en gång i månaden.

Gudstjänstgrupper, Nacka kyrka.
Kom och samtala om bibeltesterna inför söndagens gudstjänst i någon av grupperna.
Vi träffas en timme en gång i månaden.

Lokal: Nacka församlingshem
Kontakt: Ylva Jansson, 08-546 06 138
ylva.jansson@svenskakyrkan.se

Heldagsmeditation

Jag är Du. Alla medidationsledare medverkar.
Lördag 17/11, 10.00-16.00

Kristen djupmeditation

Gudni Agnarsson, präst, leder meditationen till musik av pianisten Adam Mokos. Kristen meditation är en kunskapsväg.
8/9, 15/9, 6/10, 10/11, 15/12

Dansmeditation

Anne Ekman är utbildad dansledare i cirkeldanser/heliga danser. Vi dansar i cirkel, låter musiken leda oss inåt och med hjälp av rörelsena öppna vårt hjärta. Inga förkunskaper.
20/10, 8/12

Änglameditation

Ann Gripenlöf och Maarit Lappalainen är certifierade meditationsledare och leder en guidad meditation som fokuserar på andning, jordning, avslappning och en inre resa.
Ann Gripenlöf: 22/9, 1/12
Maarit Lappalainen: 13/10, 22/12

Yoga och bibelmeditation

Vi börjar med en stunds yoga där vi med hjälp av enkla positioner i samkland med andningen landar i våra kroppar. Därefter guidad meditation enligt ignatiansk metod. Ylva Jansson och Bo edenius leder.
29/9, 27/10, 14/11

Qigong

Med enkla, långsamma och mjuka rörelser kan spänningar i kroppen lösas upp. Qigong handlar om att lära sig stressa mindre och lyssna mer till sitt eget inre.
Lillian Sy leder.
Varannan måndag kl. 11.00
Start 3/9

Internationella gruppen

Internationella gruppen vill sprida kunskap och väcka engagemang för frågor om rättvisa, solidaritet och mänskliga rättigheter. Vill du vara med och göra skillnad?
Internationella gruppen arbetar främst med att:
• Samla in pengar. Vi deltar varje år i Världens barns insamling och Svenska kyrkans fasteaktion
• Utveckla kontakterna med vår lettiska vänförsamling i Jelgava
• Marknadsföra och sälja rättvisemärkta produkter
• Uppmärksamma kyrkornas Globala vecka varje år.

Höstens program:
Tema Fred & Försoning

Bild: Paul Jeffery/Act/Ikon

Jesus möte med Buddha och Mohammed
Jan Olov Fors, präst och teologie doktor.
Söndag 16/9 12.30 efter mässan i stora salen.

Fred med kvalitet. Vad säger forskningen och hur ser världen ut idag?
Peter Wallensteen, forsare i Fred & Konflikt vid Uppsala Universitet.
Onsdag 3/10 18.30 efter kvällsmässan 18.00.

Fred är vägen till fred
Är det realitstiskt att gå mot framtiden vapenlös? KG Hammar, ärkebiskop emeritus, författare.
Torsdag 11/10 19.00 i Nacka församlingshem

Har du frågor om gåvor, läs mer här:

Vill du vara med? Hör av dig till Carl Dahlbäck tel. 08 5460 6132

Föreläsning och samtal

fördjupningsdag

“Ny kyrkohandbok - gammal gudstjänst?”

Sara Garpe, stiftsadjunkt för gudstjänstfrågor, ger en historisk exposé  över gudstjänsten som fenomen och inspiration till vår andlighet idag.
Söndag 30/9 mässa 11.00, kyrkmacka, föreläsning 12.30

öppet forum

”Ny gudstjänst Nacka kyrka”

Församlingens eget samtalsforum. Om våra värden i gudstjänsten och den nya musiken vi provar under hösten. Carl Dahlbäck, Per Rönnblom och Ylva Jansson medverkar i samtalet.
Söndag 28/10 mässa 11.00, kyrkmacka, öppet forum 12.30

Nacka kyrka och kapell

Nacka kyrka
Bild: Eddie Granlund

Nacka kyrka, kapell och församlingshem ligger i området Finntorp i Nacka. Här finns också församlingsexpedition och kyrkogårdsförvaltning.

Gamla Värmdövägen 14
Tel: 08-546 06 145
Församlingshemmet 08-546 06 143

Öppet i kyrkan:
tisdag – söndag 10.00-16.00
Kom in om du vill tända ett ljus eller bara vara i kyrkan en stund.

Öppet i församlingshemmet:
måndag–fredag 8.00-16.00, lördag–söndag 10.00-16.00

Åk kommunalt
www.sl.se Från Slussen: Buss 409-411, 413-414, 420 och 422. Hållplats Finntorp.