Other languages with Google Translate

Tro och fördjupning i Nacka kyrka

Oavsett om du tror på Gud eller bara är nyfiken så finns kyrkan där för dig. Vi firar gudstjänst i många former och uttryck och erbjuder flera möjligheter till fördjupning i tro och livsfrågor. Välkommen att vara med precis som du är.

Gudstjänstgrupper

Kom och samtala om bibeltexterna inför söndagens gudstjänst i någon av våra gudstjänstgrupper. Vi träffas en timme ungefär en gång i månaden.

Gudstjänstgrupper, Nacka kyrka.
Kom och samtala om bibeltesterna inför söndagens gudstjänst i någon av grupperna.
Vi träffas en timme en gång i månaden.

Lokal: Nacka församlingshem
Kontakt: Ylva Jansson, 08-546 06 138
ylva.jansson@svenskakyrkan.se

Kristen djupmeditation

Lördagar, 12/1, 9/2, 16/3, 30/3, 13/4, 18/5, 10.00

Gudni Agnarsson, präst, leder meditationen till musik av pianisten Adam Mokos. Kristen djupmeditation är en intuitiv kunskapsväg
till försoning.

Dansmeditation

Lördagar, 19/1, 23/2, 23/3, 11/5, 10.00

Anne Ekman är utbildad dansledare i cirkeldanser & heliga danser.
Vi dansar i cirkel, låter musiken leda oss inåt och med hjälp av rörelserna öppna våra hjärtan. Inga förkunskaper krävs.

Yoga och bibelmeditation

Lördagar, 2/2, 2/3, 6/4, 10.00

Vi börjar med en stunds yoga där vi med hjälp av enkla positioner i samklang med andningen landar i våra kroppar. Därefter guidad meditation enligt ignatiansk metod.
Ledare: Ylva Jansson och Bo Edenius.

Änglameditation

Ann Gripenlöf: Lördagar, 16/2, 9/3, 4/5, 10.00
Maarit Lappalainen: Lördagar, 26/1, 27/4, lördagar 10.00

Ann Gripenlöf och Maarit Lappalainen är certifierade
meditationsledare och leder en guidad meditation som
fokuserar på andning, jordning, avslappning och en inre resa.

Qi gong

Varannan måndag, start 14/1, 10.00

Med enkla, långsamma och mjuka rörelser kan spänningar i kroppen lösas upp. Qi gong handlar om att lära sig stressa mindre och lyssna mer till sitt eget inre. 30kr per tillfälle.

Stilla dag – tillsammans i tystnad

Söndag 3/3, 12.30

Ibland behöver vi stanna upp ett slag. För att återknyta kontakten med oss själva och med Gud. Så mycket runt omkring oss kräver vår uppmärksamhet, så många röster vill bli hörda. Då kan det vara svårt att höra rösten som kallar på oss i vårt inre. Behovet av att dra sig tillbaka och reflektera över tillvaron är något djupt mänskligt. Att vara tillsammans i tystnad är en gammal tradition som hjälper oss att hämta kraft och lugn från vårt inre – det hjälper oss komma i balans. Möjligheten att pröva står öppen för alla, och nybörjare är varmt välkomna! Efter dagens mässa får du en introduktion och erbjuds att i tystnad ta del av promenader, skapande, enskilt
samtal, massage, meditation och vila.
Mer info och anmälan: Anna Hirsch

Internationella gruppen

Internationella gruppen vill sprida kunskap och väcka engagemang för frågor om rättvisa, solidaritet och mänskliga rättigheter. Vill du vara med och göra skillnad?
Internationella gruppen arbetar främst med att:
• Samla in pengar. Vi deltar varje år i Världens barns insamling och Svenska kyrkans fasteaktion
• Utveckla kontakterna med vår lettiska vänförsamling i Jelgava
• Marknadsföra och sälja rättvisemärkta produkter
• Uppmärksamma kyrkornas Globala vecka varje år.

Höstens program:
Söndagar, 12.30 efter mässan

Tema Mänskliga rättigheter

alltid i mitt hjärta

27/1 Nahid Persson Sarvestani, dokumentärfilmare och regissör.

Bild: Paul Jeffery/Act/Ikon

om du kommer härifrån

10/3 Marika Griehsel, utrikeskorrespondent i Afrika.

som hemma fast utomlands

28/4 Svenska kyrkan i utlandet, Tobias och Yvonne Nellvik med
tidigare kollegor från utlandskyrkan.

om läget för mänskliga rättigheter

19/5 Anita Klum, fd generalsekreterare för Svenska Amnesty.

Har du frågor om gåvor, läs mer här:

Vill du vara med? Hör av dig till Tobias Nellvik. 08-546 06 139

Fördjupningsdag

en tro som befriar

Söndag 17/3 mässa 11.00, kyrkmacka, föreläsning och samtal 12.30

Hur kan befrielseteologin som växte fram i Latinamerika under senare delen av 1900-talet inspirera oss idag? Under perioder i historien har kristen tro anklagats för att vara världsfrånvänd och till och med ”ett opium för folket”. Tvärtom vittnar många om att det är just tron som ger kraft att leva ett aktivt liv med engagemang för en bättre värld. Denna söndag får vi möta två personer som hittat just detta samt att vi får öka vår kunskap om befrielseteologins rötter i Latinamerika, aktuellt från i höstas då en av förgrundsgestalterna, Oscar Romero, blev helgonförklarad av katolska kyrkan. Med Annika Spalde och Pelle Stridlund.

Nacka kyrka och kapell

Nacka kyrka
Bild: Eddie Granlund

Nacka kyrka, kapell och församlingshem ligger i området Finntorp i Nacka. Här finns också församlingsexpedition och kyrkogårdsförvaltning.

Gamla Värmdövägen 14
Tel: 08-546 06 145
Församlingshemmet 08-546 06 143

Öppet i kyrkan:
tisdag – söndag 10.00-16.00
Kom in om du vill tända ett ljus eller bara vara i kyrkan en stund.

Öppet i församlingshemmet:
måndag–fredag 8.00-16.00, lördag–söndag 10.00-16.00

Åk kommunalt
www.sl.se Från Slussen: Buss 409-411, 413-414, 420 och 422. Hållplats Finntorp.