Other languages with Google Translate

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon:+46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Tro och fördjupning i Nacka kyrka

Oavsett om du tror på Gud eller bara är nyfiken så finns kyrkan här för dig. Vi firar gudstjänst i många former och uttryck och erbjuder flera möjligheter till fördjupning i tro och livsfrågor. Välkommen att vara med precis som du är.

Gudstjänstgrupper

Kom och samtala om bibeltexterna inför söndagens gudstjänst i någon av våra gudstjänstgrupper. Vi träffas en timme ungefär en gång i månaden.

Lokal: Nacka församlingshem
Kontakt: Ylva Jansson, 08-546 06 138
ylva.jansson@svenskakyrkan.se

Vägen - en vandring för sökare

Längtar du efter att samtala om livet och andlighet? Är du nyfiken på kristen tro? Samtalsgruppen Vägen – en vandring för sökare bygger på egna frågor och livsberättelser och passar därför dig som längtar efter fördjupning, oavsett tidigare erfarenhet av kyrkan.

Välkommen på prova på-träff den 18 september kl 19.00. Ingen anmälan krävs.
Ny grupp startar den 2 oktober kl 19.00. Anmälan och frågor till Ylva Jansson

Qi gong

Varannan måndag, start 2/9, 11.00

Med enkla, långsamma och mjuka rörelser kan spänningar i kroppen lösas upp. Qi gong handlar om att lära sig stressa mindre och lyssna mer till sitt eget inre. 30kr per tillfälle.

Kristen djupmeditation

Lördagar, 14/9, 26/10, 23/11, 21/12, 10.00

Gudni Agnarsson, präst, leder meditationen till musik av pianisterna Adam Mokos/Samuel Skönberg. Kristen djupmeditation är en intuitiv kunskapsväg till försoning.

Pilgrimsvandring

Söndag 15/9, 12.30

Vi börjar vår vandring i Nacka och avslutar den med mässa i S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården.
Mer info och anmälan: Susan Bergkvist

Dansmeditation

Lördagar, 21/9, 16/11, 7/12, 10.00

Anne Ekman är utbildad dansledare i cirkeldanser & heliga danser.
Vi dansar i cirkel, låter musiken leda oss inåt och med hjälp av rörelserna öppna våra hjärtan. Inga förkunskaper krävs.

Änglameditation

Lördagar, 28/9, 30/11, 14/12, 10.00

Ann Gripenlöf är certifierad meditationsledare och leder en guidad meditation som
fokuserar på andning, jordning, avslappning och en inre resa.

Den kristna åttafaldiga vägen –
en barockmeditation

Lördag, 5/10, 10.00

Ledare: Gudni Agnarsson och Per Rönnblom.

Hjärtats meditation

Lördag, 19/10, 10.00

Alyssia Rydin är diplomerad akupunktör, andlig vägledare, kinesiolog samt närings- och fytoterapeut.

Yoga och bibelmeditation

Lördag, 9/11, 10.00

Vi börjar med en stunds yoga där vi med hjälp av enkla positioner i samklang med andningen landar i våra kroppar. Därefter guidad meditation enligt ignatiansk metod.
Ledare: Ylva Jansson och Bo Edenius.

Stilla dag – tillsammans i tystnad

Söndag 17/11, 12.30

Ibland behöver vi stanna upp ett slag. För att återknyta kontakten med oss själva och med Gud. Så mycket runt omkring oss kräver vår uppmärksamhet, så många röster vill bli hörda. Då kan det vara svårt att höra rösten som kallar på oss i vårt inre. Behovet av att dra sig tillbaka och reflektera över tillvaron är något djupt mänskligt. Att vara tillsammans i tystnad är en gammal tradition som hjälper oss att hämta kraft och lugn från vårt inre – det hjälper oss komma i balans. Möjligheten att pröva står öppen för alla, och nybörjare är varmt välkomna. Efter dagens mässa får du en introduktion och erbjuds att i tystnad ta del av promenader, skapande, enskilt samtal, massage, meditation och vila.
Mer info och anmälan: Anna Hirsch

Internationella gruppen

Internationella gruppen vill sprida kunskap och väcka engagemang för frågor om rättvisa, solidaritet och mänskliga rättigheter. Vill du vara med och göra skillnad?
Internationella gruppen arbetar främst med att:
• Samla in pengar. Vi deltar varje år i Världens barns insamling och Svenska kyrkans fasteaktion
• Utveckla kontakterna med vår lettiska vänförsamling i Jelgava
• Marknadsföra och sälja rättvisemärkta produkter
• Uppmärksamma kyrkornas Globala vecka varje år.

Höstens program:
Söndagar, 12.30 efter mässan

konsten att göra skillnad

15/9 Stefan Einhorn, läkare, professor och författare.

Bild: Paul Jeffery/Act/Ikon

om läget för mänskliga rättigheter

29/9 Anita Klum, fd generalsekreterare för Svenska Amnesty.

klimatkrisen – en global utmaning för moral, etik, kultur och livsstil

20/10 Staffan Laestadius, professor emeritus på KTH i industriell utveckling och senior rådgivare vid den oberoende tankesmedjan Global Utmaning.

iran – drömmen om demokrati

17/11 Mojdeh Zandieh, föreläsare, debattör och moderator.

Har du frågor om gåvor, läs mer här:

Vill du vara med? Hör av dig till Tobias Nellvik. 08-546 06 139

Nacka kyrka och kapell

Nacka kyrka
Bild: Eddie Granlund

Nacka kyrka, kapell och församlingshem ligger i området Finntorp i Nacka. Här finns också församlingsexpedition och kyrkogårdsförvaltning.

Gamla Värmdövägen 14
Tel: 08-546 06 145
Församlingshemmet 08-546 06 143

Öppet i kyrkan:
tisdag – söndag 10.00-16.00
Kom in om du vill tända ett ljus eller bara vara i kyrkan en stund.

Öppet i församlingshemmet:
måndag–fredag 8.00-16.00, lördag–söndag 10.00-16.00

Åk kommunalt
www.sl.se Från Slussen: Buss 409-411, 413-414, 420 och 422. Hållplats Finntorp.