Mariestads församling

Vill du ha besök?

Vill du vara med i väntjänstgruppen eller vill du själv ha besök av väntjänsten?

I Mariestads församling har vi startat svenska kyrkans väntjänst. Insatserna kan handla om att besöka någon en – två gånger per månad: en kaffestund, samtal, sällskap vid en promenad, stöd vid läkarbesök eller andra behov som kan dyka upp. Vi söker fler ideella, både män och kvinnor, till verksamheten. Har du tid över?
Inom denna väntjänstverksamhet finns en särskild tystnadsförbindelse som innebär att man iakttar sekretess beträffande de personliga förtroenden, förhållanden och levnadsomständigheter som man kan komma att få kännedom om. Detta är en viktig sak att som besökare känna till.
Vill du vara med i väntjänst-gruppen eller vill du själv ha besök av väntjänsten kontakta:
Diakon Solveig Bäckman