Other languages with Google Translate

Välkommen till Mariestads församling Besöksadress: Nygatan 23, 54231 Mariestad Postadress: Box 2, 54221 Mariestad Telefon: +46(501)390500 E-post till Välkommen till Mariestads församling

Marieholmskyrkan

Både kyrka och mötesplats för många verksamheter

Marieholmskyrkans öppettider

Bild: Pia Rosén

Kyrkan är öppen
måndagar och tisdagar kl. 10-13
onsdagar och torsdagar kl. 15-19.30
och rymmer ca 200 personer.

Information & bokning:
Församlingsexpeditionen
tel. 0501-39 05 00
e-post: Mariestads församling

Café Maria är också öppet dessa tider. Där serveras kaffe, te, saft och fikabröd.

Vid bebyggelsecentrum i utkanten av Mariestad uppfördes 1972 Marieholms-kyrkan efter ritningar av arkitekt Janne Feldt. Det murade byggnadskomplexet omfattar förutom kyrkorum även andra lokaler för församlingsarbetet, grupperade kring en glasad gård. Själva kyrkorummet ligger i anläggningens nordvästra hörn och lyses upp av ett fåtal rektangulära dageröppningar. Altaret står i en grund nisch och utbyggnaden på nordsidan inrymmer bl a orgeln.