Foto: David Back

Matlag för klimaträttvisa

Vi lagar mat tillsammans fem måndagskvällar under hösten samtidigt som vi funderar på hur vi kan hitta en mer hållbar livsstil och hur vi värnar om skapelsen.

Vi planerar en studiecirkel som kommer att träffas måndagskvällarna den 16/9, 30/9, 14/10, 4/11 och 25/11. Plats är inte bestämt. Det beror på var deltagarna bor.

Anmälan senast 12/9 till Anna-Maria Larsson
E-post: anna-maria.larsson@svenskakyrkan.se

Vi lagar mat till självkostnadspris och försöker handla lokalproducerat, ekologiskt och Fairtrademärkt så långt det går. Det blir mycket vegetariskt och någon gång lite kött från bygdens bönder.
Samtidigt som vi lagar mat och äter tillsammans får vi också lära oss mer om klimat, mat, konsumtion och hållbar förändring. Inga förkunskaper krävs och det passar alla åldrar. Finns det barnfamiljer som vill vara med så får vi turas om att hålla barnen sysselsatta. Hoppas någon mer vill haka på detta! . Till studiematerialet hör en recept-samling med klimatsmarta, säsongsbaserade recept, vi har tittat igenom recepten o det ser riktigt trevligt ut!

Välkommen att vara med!