Välkommen att boka dop!

Apg 8:36

Dop? Ja!

Välkommen att boka ditt dop!

Dopet är ett sakrament, där våra liv får omslutas av Guds kärlek på ett särskilt sätt. Ett dop gäller hela livet, med löftet från Gud att gå med oss alla dagar och kallelsen till oss att följa Jesus.

I apostlagärningarna 8:36 kan vi läsa: ”Vad hindrar att jag döps?” frågade den etiopiske hovmannen Filippos. ”Här finns vatten.”

Precis. Här finns vatten. Och det är egentligen det enda som behövs! Det finns ofta en hel del frågor och tankar om planering och förberedelse inför dopet. Men många av dessa frågor kan ibland vara mer till hinder än att de skapar möjligheter. När det gäller själva dopgudstjänsten så kan den ske i olika miljöer. Genom århundrandena har dop ägt rum på sjukhus och sakristior, i prästgårdar och i familjers hem och inte minst ute i naturen under Guds himmel. Naturligtvis gläds vi åt, och vill erbjuda dop i våra vackra kyrkor i Burträsk och Lövånger. Kyrkan är den mest tydliga platsen för gudstjänst och gemenskap och vi vill att många ska ”känna sig hemma” i församlingarnas kyrkor, kapell och bönhus. Men det finns också många andra miljöer som passar alldeles utmärkt för dop, för såväl liten som stor.

Så låt inte platsen vara ett hinder!

Ett reellt hinder, upplever många, är att barnet har vuxet ur dopklänningen. “Hur döps man då?”, frågar man sig. Ni kan alltid vända er till församlingen, för det finns dopklänningar och andra vita klädnader att låna, eller så kanske ni har ett lucia- eller stjärngosselinne som kan fungera alldeles utmärkt som dopklänning.

Så låt inte detta med dopklänning vara ett hinder!

Kom även ihåg att det aldrig är försent för dop, för döpt kan man bli i vilken ålder som helst.

Har du själv funderingar på att döpa dig, men att det aldrig blivit av och åren har gått? Kontakta någon av församlingens präster så kan vi hjälpa dig.

Så låt inte åldern vara ett hinder!

Det fanns inget hinder för den etiopiske hovmannen att bli döpt, så låt inte platsen, dopkaffet, dopklänningen eller åldern vara ett hinder. Låt istället dopet vara en möjlighet till glädje, tacksamhet och gemenskap!

Kontakta oss gärna:

Församlingsexpeditionen 0913-10023

Eller fyll i formuläret här:

Välkommen att ta kontakt med oss för att boka dop!