Bröllop - Vigsel

Tro, hopp och kärlek, störst av dessa är kärleken. Fira kärleken med vigsel eller välsignelse.

"Jag vill dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt"

Att gifta sig innebär att sätta in kärleken till varandra i ett större sammanhang. Genom vigseln blir det offentligt att det är ni två som hör ihop och inga andra.

Äktenskapet är en symbolisk handling där ni visar att ni vill att kärleken alltid ska finnas mellan er. Bröllopet är festen när ni inbjuder alla som står er nära att dela glädjen över er kärlek och samhörighet.

Hur går det till?

Många väljer att gifta sig i någon av våra kyrkor. Därför är det bra att vara ute i god tid, särskilt om ni skall gifta er vid någon av de stora högtiderna eller under sommarmånaderna. Att vigas i kyrkan kostar inget om man tillhör Svenska kyrkan och betalar kyrkoavgift. Kostnader för extra sång och musik kan dock tillkomma.

Brudkrona (skänkt till Marsvinsholms kyrka)

Vid ett vigselsamtal med prästen som ska viga er får ni sedan gott om tid att prata om vad vigseln innebär och hur den går till rent praktiskt.

En kyrklig vigsel behöver inte vara stor och påkostad. Vigseln är lika giltig oavsett om man väljer en mycket enkel vigsel eller ett påkostat bröllop med dyrbara kläder, blommor och bröllopsmiddag för många gäster.

Vi har två brudkronor för utlåning. (Se bilder)!

Kontakta församlingsexpeditionen så hjälper vi er med de frågor ni har. Vigseln bokas alltid via vår församlingsexpedition, tel 0411-672 60

Du kan läsa mer via länkarna nedan och du kan också hitta mer information på www.svenskakyrkan.se/vigsel 

 

FÖR MER INFORMATION KRING BRÖLLOP I VÅRA KYRKOR, LÄS här!

Våra kyrkor är olika stora och brandskyddsmyndigheten har beslutat om hur många man får vistas i varje kyrka. I samband med bokning av ert bröllop kollar vi så att ni ryms i den kyrka ni önskar.

Brudkrona (skänkt till Bjäresjö kyrka)

Musik - Repertoarförslag till vigsel

(Vid avsevärt merarbete inför vigsel såsom extra övning och tid för utsmyckning i kyrkan samt med sångsolist/egen musiker etc förbehåller vi oss rätten att  debitera timersättning för berörd personal såsom kyrkomusiker och vaktmästare).

OBS! För närvarande har vi inga rättigheter att spela upp streamad musik, typ Spotify m fl!