Nu är hon präst! Jenny Jonsson vigdes av biskop Martin Modéus. Eva Brunne, tidigare biskop i Stockholms stift deltog också i prästvigningen.
Foto: Katarina Sandström Blyme

Prästvigning januari 2022

Söndag den 16 januari vigdes Jenny Jonsson till präst av biskop Martin Modéus i Linköpings domkyrka. Med på vigningen var också tidigare biskopen i Stockholms stift, Eva Brunne.

En synnerligen gråmulen söndag lystes upp när Jenny Jonsson avgav sina prästlöften och vigdes till präst av biskop Martin Modéus. I sitt vigningstal sa han bland annat:

”Att vigas till präst är att säga ja, och att göra det på ett genomgripande sätt. Detta är ett av de få yrken där man faktisk går in under bindande förpliktelser som är större än ett anställningskontrakt.
Det skulle kunna verka tungt, men åtminstone min erfarenhet är att de allra flesta tycker att löftena mer är något som bär och stöttar än som tynger och försvårar”.

Domkyrkans kammarkör sjöng och trots att kören var kraftigt decimerat på grund av smittoläget lyckades kantor Marie-Louise Beckman få ut det mesta av koristerna. Tillsammans med församlingen avslutade de med ”Stad i ljus”, en psalm som Jenny Jonsson valt och där vi alla blev burna av en styrka, som bara växer när vi anat vårt motiv.

Nedan ser du bilder från vigningen.

jenny jonsson

Jenny Jonsson, prästvigd 16 januari 2022. Foto: Katarina Sandström Blyme

Jenny Jonsson är 26 år och började läsa till församlingspedagog innan hon fick kallelsen och började studera till präst. 
Hon kommer att vara i Söderköping S:t Anna församling under sitt år som pastorsadjunkt.

 

 

Läs om och se bilder från tidigare vigningar.

Diakon- och prästvigning juni 2021

Söndag 20 juni 2021 vigdes fem diakoner och två präster av biskop Martin Modéus i Linköpings domkyrka.

"Jag längtar verkligen!"

Lördag 16 januari 2021 vigdes en präst av biskop Martin Modéus i Linköpings domkyrka. Välkommen Jimmy Tåli!

Diakon- och prästvigning juni 2020

Lördag 13 juni 2020 vigdes fyra präster och tre diakoner av biskop Martin Modéus i Linköpings domkyrka.