Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vi ses! Bli en språkvän!

Många nya personer i Sverige önskar få en svensk vän för att snabbare lära sig svenska och förstå det svenska samhället. En språkvän är en person som har anmält sig med ambitionen att träffa en ny vän. 

Vi ses!

är ett integrationssamarbete mellan Linköpings kristna råd, Röda, korset, Linköpings kommun och Lika rättigheter för integration.

Många nya personer i Sverige önskar få en svensk vän för att snabbare lära sig svenska och förstå det svenska samhället.

Personer etablerade i Sverige vill ofta få möjligheten att umgås med en person med en annan bakgrund och kultur.

Genom att skapa vänskapsrelationer ges förutsättningar för ett väl fungerande och mångkulturellt samhälle med bättre förståelse för andras kultur. Människor önskar ett ömsesidigt utbyte.

Vad är en språkvän?

Ni ska i första hand umgås och ha roligt tillsammans och bekanta er med varandra. Som till exempel gå på promenader, ta en fika, gå på studiecirklar tillsammans och annat som ni finner roligt och intressant. Ni bestämmer detta tillsammans.

Att vara språkvänner handlar inte om att vara en lots eller förmyndare som gör saker för någon annan. Det handlar inte heller om att få en ”svensk kontakt” som man ställer krav på hjälp och stöd ifrån. Det handlar om att lära känna varandra över kulturgränserna, ha roligt tillsammans och kanske få en vän för livet.

Personer som pratar svenska matchas med personer som vill öva på sin svenska. Matchningen görs efter liknande intressen, bakgrunder, ålder och/eller familjesituation. Du kan vara språkvän själv men också tillsammans med din partner/familj. Språkvänner bestämmer själva när de vill träffas och vad de vill göra.

Anmälan görs på www.visessprakvanner.se

Kontakta oss gärna om du vill ha mer information eller hjälp med att anmäla dig.