Att våga prata om döden

Döden är en del av livet. Välkommen på en viktig föreläsning om sorg, omsorg och praktisk information kring dödfall och begravning.

Föreläsning

Föreläsningen ”Att våga tala om döden” har två fokusområden. Dels ska vi, utifrån den kristna traditionen, gå igenom den praktiska processen från dödsfall till gravsättning, tex hur man kan vara med och planera en begravning, vilka olika gravskick som finns osv. Men vi kommer också prata om sorgeprocessen och om att våga prata om döden och sorgen med varandra. I kyrkan finns plats för din sorg. Det kan handla om att tända ett ljus och sitta en stund i stillhet eller att få kontakt med nån att dela sorgen med som lyssnar och förstår. I kyrkan finns det beredskap för att tala om jobbiga saker.

När: Måndagen den 31 oktober & 14 november
Tid: 17.00
Plats 31 oktober: S:t Hans kyrka i Ekholmen
Plats 14 november:  Berga kyrka

Föreläsningen är ca 1.5 timme lång inklusive fikapaus. Frågestund efter föreläsningen. Vi bjuder på kaffe & smörgås. Begränsat antal platser. Fri entré.

Anmäl dig senast den 24 oktober och ange vilket tillfälle du vill komma.
Maila till linkoping.info@svenskakyrkan.se eller ring 013-30 35 00

Sorgen är en del av livet

Vad är sorg? Vilken funktion fyller sorgen? Går den över? Finns det bra och dåliga sätt att sörja? Behöver vi en begravningsceremoni? Vi träffar Karin Larsdotter, präst i Mikaelskyrkan i Ryd, och pratar om sorg.

Sorgegrupper / Leva vidare-grupper

Samtalsgrupp för dig som förlorat någon anhörig eller nära vän.

Den glada sorgegruppen

– Vi brukar kalla oss den glada sorge-gruppen eftersom vi hållit på så länge nu. Sorgen är inte längre i fokus när vi träffas, berättar Martta som står i köket och plockar fram kaffebröd när jag kommer in i S:t Hans kyrka i Ekholmen.