Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Om inspelad musik i kyrkan

I samband med dop, bröllop och begravningar finns ibland önskemål om att få spela upp inspelad musik. Möjligheten att i offentliga miljöer spela upp musik från Spotify finns inte längre eftersom Spotify Business har upphört.

Idag är det endast tillåtet för privatpersoner att använda Spotify. Därför är det inte längre tillåtet att via Spotify spela upp inspelad musik i Svenska kyrkans lokaler i Linköpings domkyrkopastorat.

Vid dop, bröllop och begravningar, där det finns önskemål om att spela upp i förväg inspelad musik kan det göras via CD-skiva eller en nedladdning från exempelvis Itunes. I en del av våra lokaler finns musikanläggningar, men inte över allt och då får egen spelare användas.

Den här bestämmelsen gäller alla pastoratets lokaler som är öppna för allmänheten och den gäller givetvis oberoende om det är en begravning i Svenska kyrkans ordning, en begravning i annan ordning eller en borgerlig ceremoni. Det hela handlar om licens/royalties till skivbolagen. Vid köp av CD eller Itunes betalas licens/royalties vid köpet och genom pastoratets avtal med STIM har vi rätt att spela upp musiken offentligt.