Goda möten

När jag står framme vid altaret i kyrkan ser jag att det sitter en vagt bekant kvinna på första bänk. Efter ett tag går det upp för mig att det är min klassföreståndare från gymnasietiden. Det blev ett fint möte, vi pratade om vad som hade hänt de senaste 32 åren och gav varandra några kramar.

Det är något stort, ja heligt över goda mänskliga möten. Tid och rum upphör att existera och vi möter varandra med glädje och förväntan. Det kan vara en gammal bekant, det kan vara någon vi träffar för allra första gången. Det kan vara ett kort möte utan ord, ögon som möts någonstans. I en vigselpsalm står det deras vägar till ett möte där de livets källa fann (Sv.ps.411:1) Den texten handlar om kärleken mellan människor men jag tänker att den gäller alla goda möten. I det goda mötet är vi nära livets källa, Gud själv.

I Svenska kyrkan i Linköping vill vi vara med och bidra till att goda möten ska kunna ske. Goda möten där vi kommer nära livets källa. Det kan vara möten mellan människor men i vårt uppdrag ingår också att skapa möjligheter till möten med Gud, Jesus och den varma kraften som vi kallar den heliga Anden.

Det kändes gott att få möta min klassföreståndare från gymnasietiden. Jag har tänkt på henne ibland och senast vi sågs vad den 5 juni 1987 på min studentdag. När vi möttes kändes det inte som 32 år hade gått. Tid och rum upphörde för en kort stund men ändå bar vi med oss alla erfarenheter av livet som vi fått sedan dess.

En fin höst med många goda möten önskar jag dig! 

helen olsson

Församlingsherde i Gottfridsbergs församling

Verksamhet

Svenska kyrkan är en levande och öppen kyrka, full av mötesplatser. Här hittar du massor av mötesplatser med möjlighet till gemenskap, glädje och fördjupning.