En korg fylld med sedlar står på ett bord.
Foto: Gustaf Hellsing

Ge en gåva

Stor eller liten - alla behövs!

Du som vill och kan får gärna ge en gåva i kollekten, till pågående insamlingsprojekt, till församlingens verksamhet eller till Act, Svenska kyrkans internationella arbete. Du kan ge din gåva på olika sätt.

Kollekt

Kollekten som tas upp på söndagarna bestäms i förväg på riks-, stifts- och församlingsnivå. De olika ändamålen kan läsas på en lista här.

När det är kollekt i kyrkan kan du lägga kontanter i kollekthåven eller ge kollekt via swish. Den som leder söndagens gudstjänst berättar vad kollekten går till denna dag.

Swisha kollekt Landeryds kyrka: 123 281 66 27
Swisha kollekten S:t Hans kyrka: 123 149 82 86

(Om du swishar kollekt andra dagar än söndagar går din kollekt till Act Svenska kyrkans internationella arbete.)

Övrig gåva

Församlingen har även särskilda insamlingsprojekt till vilka du kan bidra. Det är församlingsrådet som bestämmer vart gåvorna ska gå då. 

Vårens insamlingsprojekt 2022 går till Mentormammor i Afrika, utom under fasteaktionen 27 feb - 10 april då gåvorna vidarebefordras till Act Svenska kyrkan. I våra kyrkor finns även bössor för den som inte har swish.

Swish Övrigt: 123 188 19 11 (Skriv ”Gåva” som meddelande.)

Om du vill att din gåva ska gå till någon av församlingens verksamheter så skriv detta i meddelandefältet, till exempel  ”Gåva Diakoni”. 

Gåva till Act

Du kan alltid swisha direkt till Act Svenska kyrkans internationella arbete via församlingens swishnummer: 123 688 82 26