Foto: Royne Mercurio

En plats att vara

Mitt engagemang i kyrkan ger mig en plats. Att komma utifrån till en ny stad är alltid svårt, men kyrkan är väldigt duktig på att välkomna en in. Att då kunna ge den här platsen till andra människor det är det finaste med att vara engagerad. 

Jag hittade till S:t Lars kyrka genom mina vänner. Min kompis var praktikant i S:t Lars kyrka och jag hängde på ibland. Det var när Kvällsöppet startade och då blev det så att jag engagerade mig där. Kyrkan mitt i stan som är öppen och tillgänglig för alla tilltalade mig. Jag tycker det är väldigt roligt att nattvandra. Det är viktigt att kyrkan syns, speciellt vid nollning och när det händer saker i stan. S:t Lars kyrka blir den trygga punkten för människor som kanske aldrig har varit i kyrkan. Det är härligt att få vara kyrkans ansikte utåt. Kvällsöppet har blivit hänget för oss som är mellan 20–35 år i kyrkan. 

Sen har det fortsatt så nu är jag kyrkvärd och med i församlingsrådet. Jag är den yngsta kyrkvärden i S:t Lars och får lära mig och upptäcka gudstjänstens olika delar av dom som hållit på i många år. Jag gillar att leda trosbekännelsen – för att vi gör det tillsammans. 

Tonje

En ledare står och pratar framför en grupp ungdomar.

Alla behövs!

Man trivs där man behövs! Att vara ideell leder ofta till både gemenskap och glädje. Vill du engagera dig? Kanske har du en egen idé om vad du skulle vilja göra eller så finns det viktiga uppgifter att gå in i.  

Någon knådar en deg i en bunke.

Engagera dig!

Vill du vara med och engagera dig ideellt i kyrkan? Här finns kontaktuppgifter till din församling!