Ceremoniplatser utomhus

Nu finns det ceremoniplatser utomhus vilket ger en möjlighet att ta ett värdigt sista avsked under så säkra förhållanden som möjligt med tanke på social distans och corona-restriktioner.

Att ha en avskedsceremoni, att kunna ta ett värdigt avsked, är en mycket viktig del
i sorgearbetet.

I de speciella tider vi lever i nu, med uppmaning till social distans och restriktioner angående antal personer som får samlas i grupp, kan det vara svårt att veta hur man ska göra. Som ett led i att underlätta har vi nu iordningställt ceremoniplatser utomhus. Detta ger en möjlighet att ta ett värdigt sista avsked ute i den friska luften, under så säkra förhållanden som möjligt.

Mitt i allt det tråkiga vi nu upplever befinner vi oss samtidigt i den vackraste
tiden på året, vilket ger oss denna möjlighet. Dessa platser, försedda med katafalk,
täcks vid ceremonitillfället av en tältduk för att skydda mot sol såväl som regn.
Platserna har utrymme för grupper upp till det högsta antal som regeringen tillåter,
och passar både för begravning enligt Svenska kyrkans ordning och för borgerlig
begravning.

Ceremoniplatserna kan bokas helgfri tisdag-fredag, och bokas hos pastorsexpeditionen (013-30 35 50), gällande begravning enligt Svenska kyrkans ordning, eller hos griftegårdsexpeditionen (013-30 36 00) gällande borgerlig begravning.

Observera att platserna endast är avsedda för ceremonier, vilket innebär att det inte är möjligt att arrangera en efterföljande minnesstund där. Elpiano, ljudanläggning och klappstolar finns att tillgå.

Har du frågor och funderingar kontakta gärna griftegårdsexpeditionen (013-30 36 00).