Gammal och ung håller hand
Foto: Alex & Martin /Ikon

Att mötas i kyrkan

I Landeryds församling vill vi att det ska vara en glädje att komma till kyrkan oavsett vem man är eller hur gammal man är. Vi tror att det är en rikedom att olika människor i olika åldrar möts.

Generationer tillsammans

I våra kyrkor och i församlingens lokaler möts vi i alla åldrar. Ibland pågår verksamheter för äldre samtidigt som barnen möts. Vi vill ta vara på mötesplatserna och glädjas åt varandra. Ibland hoppas vi kunna göra något tillsammans.

Utöver mässorna där olika åldrar möts har vi vissa händelser under året som blir till en mötesplats, t ex våffelcafé i S:t Hans och höstens Skördefest i Hackeforsgården. Vi planerar för en utflykt för alla åldrar eller församlingsdag tillsammans år 2021.

Barn och familj i mässan

Att ta med barnen till en mässa är att ge dem en gåva, en upplevelse av gemenskap inom familjen och tillsammans med andra i församlingen. Vi firar högmässor på söndagar samt mässor några andra dagar i veckan. I våra kyrkor finns barnbord med leksaker m.m. och ibland har vi söndagsskola. Alla som är döpta är välkomna att ta emot mässans bröd och vin (man kan också välja att ta emot bara brödet). I våra verksamheter brukar vi regelbundet berätta mer om mässan för barnen.

Vuxenlivet

Att ha barn kan förstås vara underbart, men det har också sina sidor… Kanske vill Du ha samtal med någon i kyrkan om livets stora och små frågor? Välkommen att höra av dig! Du hittar vår samtalsfolder på hemsidan: svenskakyrkan.se/landeryd

I församlingen har vi mötesplatser för vuxna där vi delar liv och tro, som leder oss till tro, som får tilltron till Gud att växa och som stärker tillhörigheten till kyrkan. Se aktuellt program för ”TillTro” på vår hemsida.

Barn i kyrkan

Det finns ett bord längst ner i både S:t Hans kyrka och Landeryd kyrka med lite böcker och pussel samt möjligheten att rita en teckning för dig som har barn med dig till kyrkan. Välkommen in när kyrkan är öppen!