Nya på jobbet

Vi säger välkommen till tre nya medarbetare

Sofia Andersson - församlingspedagog

Sofia Andersson heter jag och är anställd från och med 16 augusti som församlingspedagog här i Lidköpings församling.

Jag kommer närmast från en tjänst som fritidsledare/församlingspedagog i Varabygdens församling, och kände att nu efter 13 år är det dags att se andra vyer. Så när jag blev kallad till den här tjänsten i Lidköping tog jag den.

Vem är då jag?

Jag bor idag i det lilla samhället Larv med min man och våra två döttrar, samt våra två hundar. Sång och musik är oerhört viktigt för mig och jag sjunger gärna och då allra helst Gospel. Bakning är ett annat stort intresse och att vara i skogen och se allt liv som finns där.

 Jag har alltid levt med och i kyrkan på olika vis, där känner jag mig hemma och min tro får växa och förmedlas.

I gymnasieålder flyttade jag till Lidköping och bodde där tills jag och min man valde att återvända till mina hemtrakter i Larv. Jag har dock alltid haft en längtan tillbaka till Lidköping och det känns därför extra roligt att få komma tillbaka till stan på det här sättet nu.

Jag ser fram emot att få lära känna er församlingsbor, att få möta alla barn och familjer och få berätta om det jag tror på, om en Gud som finns vid din och min sida alla dagar, bra som dåliga.

Att få möta skolorna genom bibeläventyr och vandringar. Att få bli en del av ett församlingsliv där alla generationer och alla åldrar kan mötas och trivas tillsammans, där alla är lika mycket värda, oberoende av vem eller hur man är eller hur mycket eller lite man tror.

Therese Jonsson - diakoniassistent

Jag är diakonkandidat för Skara stift och påbörjar diakonprogrammet hösten 2021 på halvfart i Lund. Att kombinera studierna (50%) och arbete i församling (50%) känns fördelaktigt då jag direkt kan tillgodogöra mina kunskaper i praktiken.
Innan jag påbörjade min filosofie kandidatexamen i psykologi arbetade jag som personlig assistent i 11 år och under mina år som student på högskolan har jag dessutom arbetat inom barnverksamheten i ett annat pastorat i stiftet.  Mina förhoppningar med min tjänst som diakoniassistent är att arbeta med att skapa mötesplatser som underlättar den enskildes eller gruppens behov av delaktighet i en gemenskap och verka för en meningsfull samt betydelsefull tillvaro med Jesus som ledstjärna och ljus.

Ann-Charlotte - ekonom

Jag är född och uppvuxen i Lidköping och har under mitt yrkesverksamma liv arbetat med ekonomi både inom offentlig och privat sektor. De senaste 13 åren som ekonom i Lidköpings kommun. Dessförinnan bodde jag med familjen ett antal år i Kungälv och jobbade bland annat som konsult på ett privat företag med deras affärssystem samt inom Göteborgs stad som ekonom.  Men längtan tillbaka till Lidköping gjorde att vi valde att flytta tillbaka 2008.   

Min första kontakt med Lidköpings församling hade jag redan i mitten av 90-talet då jag arbetade jag med revision och var med och granskade verksamheten och fick ett gott intryck. Den känslan har jag burit med mig och blev väldigt glad när jag fick erbjudande om att jobba i församlingen.

Som körsångare sedan barndomen har kyrkan alltid varit en naturlig del av livet. Jag ser med glädje och förväntan fram mot att även få vara en del av den administrativa verksamheten och bidra till församlingens fina och viktiga arbete samt att få knyta samman flera delar av min arbetslivserfarenheter i en och samma tjänst!