Midsommar

i år 2020, firande vi en annorlunda midsommar

LÖRDAG 20 JUNI 2020
firande vi en annorlunda midsommar. Utanför kyrkporten blev stången dekorerad med vackra sommarblommor. Stången bars in i kyrkan och kransflickorna följde efter. Det var nog första gången i Gustafskyrkans 109 åriga historia att en midsommarstång fick pryda kyrkrummet. Efter en kort Midsommarandakt med sommarpsalmer och musik inbjöds alla till nybakade kanelbullar och jordgubbstårta.

Bild: Henrik Boserup

Âven med Coronarestriktioner och församlingsförbud på max 50 personer blev årets midsommar firad med maner.

Se bildspelet

Så här brukar vi göra men inte i år:
Varje år firar vi traditionsenlig midsommar med start i Gustafskyrkan kl.15.00 på midsommardagen för att sedan gå upp till möllan på Kastellet, med spelmän, sång, lekar och försäljning av kaffe och kanelbullar. Ta gärna med filt att sitta på. Vid allt för dåligt väder stannar vi inomhus.